Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο κοντά στην χρεοκοπία… και στο τέλος της η Ουκρανία – Medvedev: Αδιαφορεί ο Zelensky

Πιο κοντά στην χρεοκοπία… και στο τέλος της η Ουκρανία – Medvedev: Αδιαφορεί ο Zelensky
H Ουκρανία έχει χάσει την πρόσβαση σε εδάφη με ορυκτά αποθέματα αξίας μεγαλύτερης από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως η Ουκρανία οδεύει ολοένα και πιο κοντά στην χρεοκοπία και στο αναπόφευκτο τέλος της διατυπώνει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος μάλιστα κατηγορεί την πολιτική ηγεσία και τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky ότι αδιαφορούν πλήρως.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev υποστήριξε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να επιχειρεί για να επιτύχει τους στόχους που έχει ορίσει στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, πράγμα που όπως λέει, σημαίνει ότι το ΑΕΠ της Ουκρανίας θα μειωθεί το 2023 κατά 5% με 10%.
«Η προοπτική πλήρους χρεοκοπίας του ουκρανικού κράτους καθίσταται ολοένα και πιο ξεκάθαρη» αναφέρει ο Medvedev.

Απώλειες 850 δισ. δολάρια

Ο Medvedev επικαλέστηκε στοιχεία από την Goldman Sachs, αναφέροντας πως οι συνολικές απώλειες της Ουκρανίας από τη σύγκρουση με τη Ρωσία υπολογίζονται σε 830 με 850 δισεκατομμύρια δολάρια, ότι ο ΑΕΠ της Ουκρανίας μειώθηκε κατά 35% με 36% και ότι έως τα τέλη του 2023 το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί από 107 δισεκατομμύρια δολάρια σε 180 με 200 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Οι ελπίδες ακόμα και για μια μικροσκοπική ανάκαμψη είναι απατηλές» επισημαίνει η Goldman Sachs, όπως τονίζει ο Medvedev.

Ορυκτά αποθέματα 12 τρισ δολαρίων

Βάσει των στοιχείων αυτών, η Ουκρανία έχασε εδάφη που της παρείχαν το 40% του εθνικού βιομηχανικού της δυναμικού και το 15% του ΑΕΠ της, ενώ έχει χάσει την πρόσβαση σε ορυκτά αποθέματα αξίας μεγαλύτερης από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ψέματα

Ο Medvedev αναφέρθηκε και στην επίσκεψη της επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen στο Κίεβο, όπου όπως λέει, «συζητήθηκε μια ταχεία και υπέροχη οικονομική ανάκαμψη της Μικρής Ρωσίας στην ΕΕ».
«Λοιπόν, είναι ένα ψέμα» υποστήριξε ο Medvedev, ο οποίος υπογράμμισε πως το καθεστώς του Κιέβου με τη στήριξη των Δυτικών δηλώνει ότι «θα πολεμήσει τη Ρωσία μέχρι τη νίκη», τη στιγμή που η οικονομία αυτής της ατυχούς χώρας εισέρχεται ραγδαία σε μια δυσώδη σήψη.
«Αυτά αναφέρονται ανοιχτά ακόμα και σε εκείνες τις χώρες που υπόσχονται στο ουκρανικό καθεστώς ανάκαμψη και αιώνια ευρωπαϊκή αγάπη» λέει ο Medvedev.

Κατάρρευση οικονομίας

«Η καταστροφή της χώρας δεν επηρεάζει καθόλου την «αυλή» του Κίεβου.
Μια και όσο περισσότερη βοήθεια παίρνουν από τη Δύση, τόσο οι αρχές της Ουκρανίας θα μπορούν να κλέβουν» επισημαίνει ο Medvedev.
«Μόνο που όσο περισσότερο οι ναζιστές ηγέτες των Ουκρανών ζητιανεύουν και κλέβουν βοήθεια από τους δωρητές τους, τόσο πλησιάζει η τελική κατάρρευση της οικονομίας.
Εξάλλου, θα πρέπει να πληρώσουν στο ακέραιο για την πορεία της θεραπείας τους.
Και ο στόχος των δυτικών γιατρών δεν είναι σε καμία περίπτωση να θεραπεύσουν την οικονομία μιας άτυχης χώρας.
Η Δύση έχει πλούσια εμπειρία από το να σκοτώνει χώρες που «πειραματίζονται».
Η Δύση δεν είναι ο ευγενικός γιατρός, Δρ. Aybolit, αλλά ο Δρ. Mengele.
Είναι ένας απαίσιος, δολοφόνος γιατρός» υποστηρίζει ο Medvedev, αναφέροντας πως «την Ουκρανία την περιμένει η θλιβερή μοίρα εκείνων των αποικιών, οι οποίες κάποτε βιάστηκαν με την πιο διεστραμμένη μορφή, και μετά πετάχτηκαν να πεθάνουν στο σάπιο κάδο της ιστορίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης