Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δύσκολη η εφαρμογή της συνθήκης New START, με τις ΗΠΑ να εμπλέκονται στην Ουκρανία

Ρωσία: Δύσκολη η εφαρμογή της συνθήκης New START, με τις ΗΠΑ να εμπλέκονται στην Ουκρανία
Ο Ryabkov δήλωσε  ότι συζήτησε για τη συνθήκη New START για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων με τη νέα πρεσβευτή των ΗΠΑ Lynn Tracy
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς Αμερικανούς αξιωματικούς να επιθεωρούν ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με την Ουάσινγκτον να εμπλέκεται στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov, αναφερόμενος στην εφαρμογή της συνθήκης New Start.
"Βλέπουμε την κατάσταση γύρω από τις επιθεωρήσεις στο ίδιο πλαίσιο με το θέμα της επόμενης συνόδου της Διμερούς Συμβουλευτικής Επιτροπής. Είναι δύσκολο να φανταστούμε αξιωματικούς των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να επιθεωρούν ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις", επισήμανε.
"Θα είχαν ταξιδέψει βαθιά μέσα στη χώρα μας, ενώ θα ήταν εκπρόσωποι ενός μέρους της σύγκρουσης, έστω και για σκοπούς που λέγεται ότι συνδέονται με την ανάγκη επαλήθευσης της εφαρμογής της Νέας START", πρόσθεσε ο Ryabkov, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS.
Ωστόσο, ο Ryabkov δήλωσε  ότι συζήτησε για τη συνθήκη New START για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων με τη νέα πρεσβευτή των ΗΠΑ Lynn Tracy την προηγούμενη εβδομάδα, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι δεσμευμένη στη συνθήκη αυτή, όμως πρόσθεσε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για νέες συνομιλίες, επικαλούμενος τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov δήλωσε νωρίτερα ότι διάφοροι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους κατά της Μόσχας κατέστησαν στην πραγματικότητα αδύνατες τις ρωσικές επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της Νέας START.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη τακτικών πτήσεων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, το κλείσιμο του εναέριου χώρου για τα ρωσικά αεροσκάφη από τους συμμάχους των ΗΠΑ και τα προβλήματα στην απόκτηση βίζας διέλευσης για τους επιθεωρητές και τα πληρώματα των πτήσεων δημιούργησαν συνθήκες, "οι οποίες εμποδίζουν, αν όχι μπλοκάρουν", τη δυνατότητα της Μόσχας να διεξάγει επιθεωρήσεις στο έδαφος των ΗΠΑ.'


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης