Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη ανησυχία του ΟΗΕ για τις δολοφονίες Ρώσων αιχμαλώτων από τους Ουκρανούς

Έντονη ανησυχία του ΟΗΕ για τις δολοφονίες Ρώσων αιχμαλώτων από τους Ουκρανούς
«Έχουμε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των υποτιθέμενων δολοφονιών αιχμαλώτων από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα
Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) εξέφρασε τις ανησυχίες του στο υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας για την κακομεταχείριση Ρώσων αιχμαλώτων, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας τους, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του Οργανισμού, Marta Hurtado.
Σημείωσε ότι η επιτροπή παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Ουκρανία «τεκμηριώνει και αναφέρει παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από όλες τις πλευρές».
«Έχουμε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των υποτιθέμενων δολοφονιών αιχμαλώτων από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας», είπε η Hurtado.
Η εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το OHCHR θεωρεί αυθεντικό το βίντεο εκτέλεσης Ρώσων αιχμαλώτων που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.
«Γνωρίζουμε αυτό το βίντεο και πιστεύουμε ότι είναι αυθεντικό», σημείωσε.

Σοκ από τις εν ψυχρώ εκτελέσεις

«Είμαστε επίσης ενήμεροι για ένα άλλο βίντεο που εμφανίστηκε στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο περιλαμβάνει πρόσθετα πλάνα από το αρχικό περιστατικό και φαίνεται επίσης να δείχνει έναν Ουκρανό στρατιώτη να ομολογεί τη δολοφονία και να προσπαθεί να τον δικαιολογήσει υποστηρίζοντας ότι τα θύματα αρνήθηκαν να παραδοθούν ή ότι ήταν μέρος των στρατιωτικών του Ομίλου Wagner που πολεμούσαν για λογαριασμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας», συνέχισε η εκπρόσωπος.
«Αυτές οι δικαιολογίες δεν δικαιολογούν τις ενέργειες του στρατιώτη σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».
Σύμφωνα με την ίδια, η αποστολή του ΟΗΕ στην Ουκρανία «θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει και να αναλύσει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό».
Την Πέμπτη (9/2/2023), το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι τα πλάνα εκτέλεσης Ρώσων αιχμαλώτων που κοινοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο, έχουν γίνει ακόμη μια απόδειξη των εγκλημάτων πολέμου του Κιέβου, προσθέτοντας ότι την ευθύνη φέρουν οι δυτικές μαριονέτες της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης