Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις κινείται πάνω από τις 1.070 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις κινείται πάνω από τις 1.070 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πέριξ των 1.070 μονάδων το άνοιγμα και με μικρή άνοδο, καθώς ήπια ανοδικά κινούνται και οι αγορές της Ευρώπης. Το βλέμμα αύριο στα αποτελέσματα της Coca Cola αλλά και στον πληθωρισμό Ιανουαρίου στις ΗΠΑ που θα κρίνει και τη στάση της FED. Motor Oil, ΔΕΗ, Jumbo, ΕΛΠΕ και Μυτιληναίος ξεχωρίζουν στο άνοιγμα και οδηγούν υψηλότερα την αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Χαμός! Γίνονται έλεγχοι λέει η κεφαλαιαγορά, αλλά νομίζουμε πως έπρεπε να είχαν παρθεί πιο δραστικές αποφάσεις και ίσως όχι μόνο για τη συγκεκριμένη. Εταιρείες με ουσιαστικά αρνητικά ίδια, που χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση θα έπρεπε σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο, να ήταν στην επιτήρηση. Στο -30% άνοιξε η μετοχή μετά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων. Στη συνέχεια πήγε σε δημοπρασία και άνοιξε στο -21,88% και ξαναπήγε σε δημοπρασία.

MIG: Σήμερα η επαναληπτική γενική συνέλευση αν και πλέον θεωρούμε πως έχουμε μπροστά μας μία τυπική διαδικασία και είναι απλά θέμα νομοθεσίας να εγκριθούν τα θέματα. Ήδη η Πειραιώς έχει ξεπεράσει το 51% επομένως η άλλη πλευρά, ίσως απλά συνεχίσει την αντίδραση που όμως δε θα επηρεάσει τα σχέδια της τράπεζας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΝ αναμένεται δημόσια πρόταση στην Attica Group. Αν γίνει αυτό σημαίνει πως η ΑΝΕΚ μπαίνει στο παιχνίδι, δηλαδή στη δημόσια πρόταση. Βέβαια το θέμα είναι να γίνει στην τιμή που θα γίνει το deal όχι χαμηλότερα.

ATTICA GROUP: Υποχωρεί στο ξεκίνημα η μετοχή λόγω του δημοσιεύματος για τη δημόσια πρόταση χαμηλότερα. Βέβαια, να ξέρουν οι επενδυτές ότι εφόσον γίνει το deal η δημόσια πρόταση θα γίνει εκεί που έχει αρχικά ανακοινωθεί και όχι χαμηλότερα. Στα 2,24 ευρώ και στο -3,86%.

ΜΕΖΖ: Αναφορικά με τη διακύμανση και τα όρια στις μετοχές της εν λόγω κατηγορίας που αναφέραμε και στο σχόλιό μας την περασμένη Παρασκευή, η ενημέρωση που λάβαμε επίσημα από την ΕΧΑΕ λέει: Τον Ιούνιο άλλαξε ο κανονισμός και οι μετοχές της Εναλλακτικής Αγοράς έχουν διακύμανση έως 10% (συν ή πλην) εκτός και αν έχουν ειδικό διαπραγματευτή που τότε το όριο πάει στο 30%. Μέχρι τότε ίσχυε το 10% και αν κλείδωσε για ένα χρονικό διάστημα, απελευθερωνόταν για άλλο ένα 10%.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ: Ρωτήσαμε επίσης την ΕΧΑΕ, γιατί υπάρχουν «λάθη» στο helex.gr αναφορικά με ποσοστά μετόχων που έχουν μηδενίσει τη θέση τους όπως για παράδειγμα η Fidelity στην Τεχνική Ολυμπιακή που δεν έχει 10% που δείχνει το site του Χρηματιστηρίου και το Small Cap στην Κλουκίνας-Λάππας που δεν έχει το 5%. Η απάντηση είναι πως δεν έχει σταλεί ποτέ η επίσημη ανακοίνωση από τις εταιρείες ότι μείωσαν τα ποσοστά τους, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια. Μπορεί οι εταιρείες να το έχουν ζητήσει προφορικά, αλλά πρέπει να γίνει με επίσημο τρόπο. Ας το κάνουν να διορθωθεί.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ποιος είναι αυτός από την Κεφαλαιαγορά που στέλνει ερώτημα στην εταιρεία να απαντήσει αν «η διοίκηση εξετάζει δημόσια πρόταση». Φυσικά και δεν εξετάζει η διοίκηση όχι μόνο της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά οποιασδήποτε εταιρείας. Αν κάποιος εξετάζει, αυτός θα πρέπει να είναι ο βασικός μέτοχος. Αυτόν έπρεπε η Κεφαλαιαγορά να είχε ζητήσει να απαντήσει. Αν είναι δυνατόν!! Με απώλειες άνοιξε η μετοχή αλλά νομίζουμε πως η Κεφαλαιαγορά θα πρέπει να ρωτήσει τον βασικό μέτοχο. Να απαντήσει αυτός. Στα 2,95 ευρώ και στο -1,34%.

ΕΧΑΕ: Με μικρό όγκο στα 4,04 ευρώ και στο +1,76%. Αστεία η τιμή της μετοχής ειδικά αν δούμε που ήταν στο παρελθόν όταν οδεύαμε σε capital controls και που είναι σήμερα που πάμε για επενδυτική βαθμίδα.

JUMBO: Πάει για τα 19 ευρώ η μετοχή.

ΔΕΗ: Δυνατό ξεκίνημα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πάλι σε νέα ιστορικά υψηλά.

Καλοτάξιδο Μπιλάρα! Η ενημέρωση συνεχίζεται από νέα διεύθυνση: https://the-stock-partners.blogspot.com


Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης