Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο στις Snickers και M&M's επειδή 2 εργαζόμενοι έπεσαν σε δεξαμενή σοκολάτας

Πρόστιμο στις Snickers και M&M's επειδή 2 εργαζόμενοι έπεσαν σε δεξαμενή σοκολάτας
Οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι δύο εργολάβοι έπεσαν μέσα στη μερικώς γεμάτη δεξαμενή σοκολάτας ενώ εκτελούσαν εργασίες συντήρησης
Με πρόστιμο από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας, τιμωρήθηκε η εταιρεία παραγωγής Snickers και M&M's, Mars Wrigley, αφού δύο εργαζόμενοι σε ένα από τα εργοστάσιά της έπεσαν μέσα σε μια δεξαμενή σοκολάτας.
Στο εργοστάσιο ζαχαρωδών στην Πενσυλβάνια επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 14.500 δολαρίων από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA) για το περιστατικό τον περασμένο Ιούνιο.
Οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι δύο εργολάβοι έπεσαν μέσα στη μερικώς γεμάτη δεξαμενή σοκολάτας ενώ εκτελούσαν εργασίες συντήρησης.
Περισσότεροι από 20 πυροσβέστες κλήθηκαν στο σημείο και απελευθέρωσαν τους εργάτες ανοίγοντας μια τρύπα στον πυθμένα της δεξαμενής.
Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

"Σοβαρό" το περιστατικό

Ο OSHA δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν άδεια να εργάζονται στις δεξαμενές και δεν είχαν εκπαιδευτεί στις κατάλληλες διαδικασίες ασφαλείας για τον εξοπλισμό.
Η ρυθμιστική αρχή χαρακτήρισε το περιστατικό "σοβαρό".
Οι εργολάβοι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση ενώ εργάζονταν σε μια δεξαμενή δοσομέτρησης, η οποία χρησιμοποιείται για την ανάμειξη συστατικών για σοκολάτα.
Η δεξαμενή ήταν γεμάτη μέχρι τη μέση με σοκολάτα για την παρασκευή της Dove, μιας μάρκας που πωλείται στις ΗΠΑ και φέρει την ένδειξη Galaxy στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού.
Το εργοστάσιο στο Elizabethtown παράγει επίσης σοκολάτα για τα M&Ms.
Η Mars Wrigley, η οποία σχηματίστηκε μετά τη συγχώνευση δύο κολοσσών ζαχαροπλαστικής το 2008, παράγει επίσης Maltesers, Snickers και Twix μεταξύ άλλων γλυκών.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: "Η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή της.
Η ασφάλεια των συνεργατών μας και των εξωτερικών εργολάβων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την επιχείρησή μας.
Όπως πάντα, εκτιμούμε τη συνεργατική προσέγγιση του OSHA που συνεργάστηκε μαζί μας για τη διεξαγωγή της μεταγενέστερης εξέτασης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης