Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η τεχνολογική Twilio απολύει το 17% του προσωπικού της - Δεύτερο κύμα απολύσεων σε πέντε μήνες

ΗΠΑ: Η τεχνολογική Twilio απολύει το 17% του προσωπικού της - Δεύτερο κύμα απολύσεων σε πέντε μήνες
Tο Σεπτέμβριο η Twilio είχε απολύσει το 11% του προσωπικού της
Σχετικά Άρθρα
H Twilio, άλλη μια εταιρεία του τεχνολογικού κλάδου, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 17% του προσωπικού της και θα κλείσει ορισμένα γραφεία, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αναδιάρθρωσης με στόχο τη διατήρηση της κερδοφορίας.
Οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας έχουν απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους μέσα στους τελευταίους μήνες καθώς προετοιμάζονται για μια περίοδο χαμηλότερης ζήτησης, υψηλών επιτοκίων και μακροοικονομικής αστάθειας.
Το νέο κύμα απολύσεων είναι μάλιστα το δεύτερο κύμα απολύσεων που εξαπολύει η Twilio μέσα σε πέντε μήνες -  καθώς το Σεπτέμβριο είχε απολύσει το 11% του προσωπικού της.
Η Twilio ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιδιώξει να αναδιοργανώσει την εταιρεία σε δύο μονάδες, την Twilio Communications και την Twilio Data and Applications.
«Αυτό να το κάνουμε επειδή τα δύο μέρη της επιχείρησής μας - οι επικοινωνίες και το λογισμικό - βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια του κύκλου ζωής και έχουν διαφορετικές λειτουργικές ανάγκες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής Jeff Lawson σε ανάρτησή του στο blog της εταιρείας.
Τα έσοδα της Twilio είχαν αυξηθεί στην κορύφωση της πανδημίας, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν έκτοτε χαμηλότερος.
Η μετοχή, η οποία έπεσε πάνω από 81% το 2022, ανέκτησε το ένα τέταρτο των απωλειών της το 2023.
Μετά τις ανακοινώσεις των απολύσεων η μετοχή ενισχύθηκε κατά 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης