Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Κίνας για Ουκρανία: Ο πόλεμος μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο – Έκκληση για διάλογο

Προειδοποίηση Κίνας για Ουκρανία: Ο πόλεμος μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο – Έκκληση για διάλογο
Η Κίνα έχει διαμηνύσει πως θα δώσει στη δημοσιότητα πρόταση για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στην ουκρανική κρίση
Σχετικά Άρθρα
Τη βαθιά ανησυχία της για τον κίνδυνο ο πόλεμος στην Ουκρανία να ξεφύγει από κάθε έλεγχο διατυπώνει η Κίνα, η οποία απευθύνει έκκληση να αρχίσει άμεσα διάλογος ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
«Η Κίνα είναι βαθιά ανήσυχη για τη διαρκή κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και για τον κίνδυνο αυτή να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Θα συνεχίσουμε να προωθούμε τον διάλογο για την ειρήνη, θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε την κινεζική σοφία για να βοηθήσουμε σε μια πολιτική λύση στην ουκρανική κρίση, θα συνεργαζόμαστε με τη διεθνή κοινότητα για να προωθηθεί ο διάλογος, η διαβούλευση, να δοθούν απαντήσεις στις ανησυχίες όλων των πλευρών και να αναζητηθεί η κοινή ασφάλεια» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Qin Gang, μια ημέρα μετά τα πυρά της Κίνας κατά των ΗΠΑ, από τις οποίες ζήτησαν να αλλάξουν τη στάση τους απέναντι στην ουκρανική κρίση.
«Ζητάμε από τις ενδιαφερόμενες χώρες να πάψουν το ταχύτερο δυνατό να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, να σταματήσουν να απευθύνουν κατηγορίες στην Κίνα, να σταματήσουν τον σαματά, τις κραυγές «σήμερα η Ουκρανία, αύριο η Ταϊβάν» υπογράμμισε ο Qin Gang, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι πιέσεις και οι προσπάθειες να περιοριστεί η Κίνα που έρχονται από το εξωτερικό είναι ολοένα πιο ισχυρές, γίνονται ολοένα χειρότερες, κι αποτελούν σοβαρή απειλή για την εθνική κυριαρχία και για την ασφάλεια της Κίνας».

Καμία εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία

«Εναντιωνόμαστε σθεναρά σε κάθε μορφή ηγεμονισμού» ή «νοοτροπίας ψυχρού πολέμου και σύγκρουσης μεταξύ στρατοπέδων.
Εναντιωνόμαστε σθεναρά σε κάθε εξωτερική ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.
Η Κίνα παραμένει πάντα δεσμευμένη στον δρόμο της ειρηνικής ανάπτυξης.
Δεν ανέλαβε ποτέ πρωτοβουλία να αρχίσει σύγκρουση, ή πόλεμο, δεν εισέβαλε ποτέ ούτε ένα εκατοστό στο έδαφος άλλης χώρας», υπογράμμισε ο Qin Gang, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες κατά των ΗΠΑ για το ότι αυτές είναι που πυροδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία με το να στέλνουν συνεχώς όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Στη Μόσχα ο Wang Yi

Εν τω μεταξύ, σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου αναμένεται το απόγευμα στη Μόσχα ο Wang Yi, κορυφαίο στέλεχος της κινεζικής διπλωματίας, ο οποίος δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Σημειώνεται πως το Πεκίνο έχει διαμηνύσει πως σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα πρόταση για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης