Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πέθανε ο πολιτικός και δημοσιογράφος Γιώργος Ρωμαίος

Πέθανε ο πολιτικός και δημοσιογράφος Γιώργος Ρωμαίος
Είχε διατελέσει διευθυντής του «Βήματος», γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, βουλευτής, ευρωβουλευτής
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Ρωμαίος.
Μεταξύ άλλων είχε διατελέσει διευθυντής του «Βήματος», γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, βουλευτής, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπουργός με το ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Ρωμαίος γεννήθηκε στους Πάγους της Κέρκυρας στις 14 Απριλίου του 1934. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην τότε Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ, σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Ο Γιώργος Ρωμαίος σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και αμέσως μετά εργάστηκε στην εφημερίδα Το Βήμα, ως συντάκτης Βουλής, πολιτικός συντάκτης, διευθυντής σύνταξης και τελικά διευθυντής, μέχρι το 1981.
Το 1981 διορίστηκε γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, θέση που διατήρησε μέχρι το 1984 όταν και εκλέχθηκε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Το 1984 ανέλαβε επίσης πρόεδρος της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Ο Γιώργος Ρωμαίος γεννήθηκε στις 14 Απριλίου στους Πάγους της Κέρκυρας.
Επί δικτατορίας των συνταγματαρχών, το 1971, συνελήφθη και φυλακίστηκε για επτά μήνες (ένα μήνα στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και έξι μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού) για τη συμμετοχή του στο ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Κατά την περίοδο 1976 – 1978 υπήρξε αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

www.bnakingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης