Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η λίστα των ιρανικών εταιρειών που εντάχθηκαν στις κυρώσεις με την κατηγορία της προμήθειας drones στη Ρωσία

Η λίστα των ιρανικών εταιρειών που εντάχθηκαν στις κυρώσεις με την κατηγορία της προμήθειας drones στη Ρωσία
Τι απαντά το Ιράν στις κατηγορίες και ποια αντίμετρα έλαβε
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 λίστες με άτομα και εταιρείες που συμπεριλήφθηκαν στο νέο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων επτά ιρανικών εταιρειών που η ΕΕ θεωρεί ότι εμπλέκονται στην προμήθεια αγαθών διπλής χρήσης στη Ρωσία.
Το Συμβούλιο της ΕΕ ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι εν λόγω ιρανικές εταιρείες και οργανισμοί «κατασκευάζουν στρατιωτικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τον ρωσικό στρατό σε επιθετικό πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων των πληγμάτων σε πολιτικες υποδομές.
Συγκεκριμένα, στις λίστες περιλαμβάνονταν οι ακόλουθες ιρανικές εταιρείες και οργανισμοί: Σχεδιασμός και Κατασκευή Μηχανών Αεροσκαφών (DAMA), Αεροδιαστημική Δύναμη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Οργανισμός Τζιχάντ Έρευνας και Αυτάρκειας του Σώματος Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC SSJO), Oje Parvaz Mado Nafar Company (Mado), Paravar Pars Company, Qods Aviation Industries, Shahed Aviation Industries.
Δυτικές χώρες ισχυρίζονται ότι το Ιράν α προμηθεύει επί του παρόντος drones στη Ρωσία για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία .
Η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τέτοιες κατηγορίες.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Hossein Amirabdollahian δήλωσε ότι η Τεχεράνη προμήθευσε τη Ρωσική Ομοσπονδία με drones, αλλά λίγους μήνες πριν από την έναρξη μιας ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Το Ιράν επέκτεινε επίσης τις κυρώσεις του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως απάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης