Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χατζηπαύλου στο BN: Η Wade Adams αιτήθηκε επιστροφή εγγυητικής - «Πήγα στον Ελλάκτωρ για συμβιβαστική λύση»

Χατζηπαύλου στο BN: Η Wade Adams αιτήθηκε επιστροφή εγγυητικής - «Πήγα στον Ελλάκτωρ για συμβιβαστική λύση»
Τα «κόλπα» του Μιχάλη Χατζηπαύλου για την εγγυητική 5 εκατ. ευρώ των Κούτρα - Wade Adams
Σχετικά Άρθρα
Τη συνάντησή του με τη διοίκηση της Ελλάκτωρ και το αίτημα της επιστροφής της εγγυητικής επιστολής των 5 εκατ. ευρώ επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Χατζηπαύλου.
Εειδικότερα, ο κ. Χατζηπαύλου, απαντώντας στο δημοσίευμα του bankingnews.gr (δείτε εδώ), δήλωσε ότι το αίτημα για επιστροφή της εγγυητικής επιστολής της Wade Adams δόθηκε γραπτά από την ίδια την εταιρία και σκοπός της επίσκεψής του ήταν να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Τα «κόλπα» του Μιχάλη Χατζηπαύλου για την εγγυητική 5 εκατ. ευρώ των Κούτρα - Wade Adams

Μπορεί ο Δημήτρης Κούτρας και η Wade Adams να εξαφανίστηκαν όταν έλαβαν το τελικό κείμενο συμφωνίας για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ αλλά εμφανίστηκε ο σύμβουλός του κ. Μιχάλης Χατζηπαύλου.
Ο Ευθύμης Μπουλούτας δέχτηκε αίτημα από τον Mr Fukuro (έτσι λέγεται η εταιρία του κ. Χατζηπαύλου που την ίδρυσε αφού αποχώρησε από την Deloitte) να συναντηθούν θεωρώντας ότι πιθανά θα συζητήσουν για το τέλμα που περιήλθε η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών.
Εμβρόντητος όμως άκουσε τον κ. Χατζηπαύλου να ζητά την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής των 5 εκ ευρώ που είχαν δώσει οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν την ΑΚΤΩΡ. Μάλιστα ο Mr Fukuro δεν περιορίστηκε σε αυτό αλλά προχώρησε στο επόμενο βήμα που ήταν η αμφισβήτηση των οικονομικών στοιχείων που είχαν λάβει από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά έθεσε θέμα δικαστικής προσφυγής αν δεν επιστραφεί η εγγυητική επιστολή στους ενδιαφερόμενους λόγω ανακρίβειας των στοιχείων που έλαβαν.
Όλα αυτά βεβαίως έγιναν στο … προφορικό καθώς τα στοιχεία που είχε λάβει η ενδιαφερόμενη κοινοπραξία είχαν ελεγχθεί από την PwC πράγμα που μάλλον είχε παραβλέψει ο κ. Χατζηπαύλου.

Ο κ. Μπουλούτας επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Πράγματι τις επόμενες ημέρες ο κ. Χατζηπαύλου έλαβε αρνητική απάντηση και πιθανώς να κατάλαβε αυτό που δεν είχε καταλάβει όταν έκανε την κίνηση να ζητήσει πίσω την εγγυητική επιστολή.
Για την ακρίβεια δεν είχε καταλάβει που απευθύνεται και με ποιον τρόπο και τι είδους συνέπειες μπορεί να έχουν μελλοντικά τέτοιες πρακτικές.
Ειδικά μάλιστα όταν πέραν των επισκοπημένων στοιχείων η κοινοπραξία Κούτρα-Wade Adams είχε τη δυνατότητα καθ όλη τη διαδικασία διαπραγμάτευσης να λαμβάνει στοιχεία από στελέχη που στο παρελθόν αλλά και σήμερα διατηρούν στενή σχέση με τον κ. Δημήτρη Κούτρα ενώ πολλά στοιχεία αφορούσαν σε έργα του παρελθόντος τα οποία είχε χειριστεί ο κ. Κούτρας και η ομάδα του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η επίσκεψη Χατζηπαύλου στον Ευθύμη Μπουλούτα αποτέλεσε το κύκνειο άσμα μιας διαπραγμάτευσης που οδηγήθηκε σε ναυάγιο με ευθύνη του αγοραστή. Και φαίνεται να αποτελεί και το κύκνειο άσμα του Δημήτρη Κούτρα στον χώρο των κατασκευών ο οποίος θεωρούσε ότι μπορεί να κάνει την μεγάλη επιστροφή σε συνεργασία με τον Κύπρο Τσέντα της Wade Adams χωρίς να εκτιμήσει ο Κύπριος εταίρος στο παρελθόν και σε ότι αφορά στις συνεργασίες που επιχείρησε να κάνει στην Ελλάδα δεν διακρίθηκε για την αποφασιστικότητά του αλλά για τις παλινωδίες του.

YΓ. Fukuro Capital: Όπου Fukuro είναι η κουκουβάγια στα Ιαπωνικά. 
Πρόκειται για την εταιρία του πρώην managing partner της Deloitte, Mιχάλη Χατζηπαύλου που έχει γραφεία στην οδό Φραγκοκλησιάς και εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήρια στην αγορά των NPLs, με εξειδίκευση στα ναυτιλιακά χαρτοφυλάκια.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης