Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δυνατή διόρθωση με τη συντριπτική πλειονότητα των μετοχών στο κόκκινο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δυνατή διόρθωση με τη συντριπτική πλειονότητα των μετοχών στο κόκκινο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν ενισχυθεί σημαντικά. H διετία στις ΗΠΑ προσεγγίζει το 5% και η δεκαετία ξεπέρασε το 4%. Στην Ελλάδα η τραγωδία στα Τέμπη, δημιουργεί πολιτικούς τριγμούς και φέρνει και πάλι τις εκλογές στο επίκεντρο. Οι αναλυτές περιμένουν να ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών.

Με αξιόλογες απώλειες το άνοιγμα της συνεδρίασης εξαιτίας των παραπάνω. Στις 1.115 μονάδες και στο -1,5% στα πρώτα λεπτά. Με απώλειες άνω του 2% είναι 8 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Χρειάζεται λίγη προσοχή η συνεδρίαση, καθώς τα κέρδη είναι σημαντικά λόγω της μεγάλης κίνησης που έχει κάνει η αγορά. Μόνο η ΕΥΔΑΠ είναι ανοδική στον FTSE 25 αλλά με χαμηλό όγκο. Η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχωρεί. Από τις ανοδικές απουσιάζει ο όγκος.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Υπό την πίεση των δημοσιευμάτων και όσων έγιναν στην Τράπεζα Αττικής, η διοίκηση άλλαξε τα όρια διακύμανσης για εκείνες τις μετοχές που έχουν περιορισμένη διασπορά και συγκεκριμένα μικρότερη του 10% ανεξάρτητα από το αν έχουν market maker και σε ποια συναλλακτική βαθμίδα βρίσκονται. Το όριο πάει στο συν-πλην 10%. Ούτε λέξη όμως για το αν η Τράπεζα Αττικής με την τεράστια τρύπα θα έπρεπε να διαπραγματεύεται στην Επιτήρηση.

ΕΛΠΕ: Τα 8,60 ευρώ που είχε βρεθεί πριν λίγες συνεδριάσεις ήταν σημαντική αντίσταση. Την επιβεβαιώνει και με τη σημερινή υποχώρηση που στο άνοιγμα έφτασε στα 8,01 ευρώ και στο -3,49%. Μάζεψε βέβαια στη συνέχεια και υποχωρεί λίγο πάνω από 1%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άνω του 2% οι απώλειες για όλες τις συστημικές. Με αυξημένο όγκο η Alpha Bank, αλλά έχει κάνει και πακέτο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Σήμερα μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα χρήσης. Ελάχιστος ο όγκος στη μετοχή στο ξεκίνημα. Η αγορά περιμένει κέρδη μετά τα ξένα δημοσιεύματα για τις κεντρικές τράπεζες που έλεγαν ότι η ελληνική είναι εξαίρεση και θα έχει κέρδη αντί μεγάλες ζημιές. Το οικονομικό ημερολόγιο αναφέρει μέρισμα πάντως.

MERMEREN: Λίγο πάνω ο τζίρος και στα 30,38 εκατ. ευρώ, αλλά αρκετά πάνω το κόστος πωληθέντων, προφανώς, λόγω ενεργειακού, μεταφοράς κτλ. Έτσι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 13,95 εκατ. ευρώ από 14,8 εκατ. ευρώ. Δε θα λέγαμε πως αδικείται η αποτίμηση με βάση τα αποτελέσματα αυτά.

IDEAL: Διαβάζουμε στο πρωινό της Eurobank Equities πως στην ενημέρωση των αναλυτών, η διοίκηση είπε πως εξετάζει 6 επενδυτικές ευκαιρίες και πως το 2023 περιμένει 7% αύξηση πωλήσεων και 14% αύξηση EBITDA στα 31 εκατ. ευρώ περίπου.

FRIGOGLASS (απάντηση): Το νέο είναι ότι θα είναι μέτοχος μειοψηφίας στα περιουσιακά στοιχεία που έχει σήμερα και πως παίρνουν τα funds τον έλεγχο. Αυτό δεν ήταν γνωστό. Ξανά στο limit down αναμένεται το άνοιγμα και με μεγάλο όγκο συναλλαγών.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με μεγάλους όγκους πήγε υψηλότερα και τώρα γράφει σημαντικές απώλειες με μικρούς όγκους. Στις 16/2 είχε γράψει ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 0,70 ευρώ και σήμερα άνοιξε στα 0,58 ευρώ με απώλειες 3%. Στις τελευταίες 9 συνεδριάσεις έχει 8 πτωτικές.

MIG Στην τιμή της δημόσιας πρότασης η μετοχή, χωρίς να φαίνεται κάποιος αγοραστής υψηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης