Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Στις 19 Απριλίου η επαναληπτική Γ.Σ. για την έγκριση της διάσπασης με απόσχιση κλάδων

Μυτιληναίος: Στις 19 Απριλίου η επαναληπτική Γ.Σ. για την έγκριση της διάσπασης με απόσχιση κλάδων
Στις 19 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Μυτιληναίος

Στις 19 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Μυτιληναίος, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την έγκριση τροποποίησης του όρου περί ανώτατης τιμής απόκτησης ιδίων μετοχών και την έγκριση της διάσπασης με απόσχιση του κλάδου υποδομών της εταιρείας και της διάσπασης με απόσχιση του κλάδου παραχωρήσεων με εισφορά τους σε θυγατρικές, μεταξύ άλλων.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν αποφάσεώς του που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή του της 8ης Μαρτίου 2023, καλεί τους Μετόχους της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 10η Απριλίου 2023, ημέρα M.Δευτέρα και ώρα 13:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στο Δήμο Αμαρουσίου Αττικής, οδός Αρτέμιδος αρ. 8.
Σε περίπτωση μη επιτεύξεως της απαιτούμενης από το νόμο απαρτίας, το Διοικητικό Συμβούλιο με την παρούσα πρόσκληση καλεί τους Μετόχους της Εταιρείας σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 19η Απριλίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00, στον ίδιο τόπο.
Λαμβάνοντας υπόψη την προστασία έναντι της πανδημίας και τους περιορισμούς συναθροίσεων που ενδέχεται να είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενθαρρύνει τους μετόχους να αποφύγουν τη φυσική παρουσία τους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση και να μετάσχουν σε αυτήν εξ αποστάσεως σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται παρακάτω.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση τροποποίησης του όρου περί ανώτατης τιμής απόκτησης ιδίων μετοχών.
2. Έγκριση ανανέωσης της πολιτικής αποδοχών για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας, λόγω παρόδου διάρκειας της υφισταμένης πολιτικής αποδοχών, σύμφωνα με τα άρθρα 9 παρ. 2 (ζ) και 26 του Καταστατικού.
3. Έγκριση δημιουργίας λογαριασμού ειδικού αποθεματικού από ανάλωση "κερδών εις νέον" για την κάλυψη της απαιτούμενης ίδιας συμμετοχής στο πλαίσιο κατάθεσης αιτημάτων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων της Εταιρείας σε αναπτυξιακούς νόμους.
4. Υποβολή και έγκριση: α) του από 02.03.2023 Σχεδίου Σύμβασης Διάσπασης με απόσχιση του κλάδου υποδομών της Εταιρείας και εισφοράς του στην κατά 100% θυγατρική της εταιρεία με την επωνυμία "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και τον δ.τ. "ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ" και β) της από 02.03.2023 έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 61 του ν. 4601/2019.
5. Έγκριση της διάσπασης με απόσχιση του κλάδου υποδομών της Εταιρείας και εισφορά του στην κατά 100% θυγατρική της εταιρεία με την επωνυμία "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και τον δ.τ. "ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ", και παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης απόσχισης και για τη διενέργεια κάθε άλλης πράξης, δήλωσης, ανακοίνωσης ή/και δικαιοπραξίας που απαιτείται για το σκοπό αυτό και γενικά για την ολοκλήρωση της απόσχισης.
6. Υποβολή και έγκριση: α) του από 02.03.2023 Σχεδίου Σύμβασης Διάσπασης με απόσχιση του κλάδου παραχωρήσεων της Εταιρείας και εισφοράς του στην κατά 100% θυγατρική της εταιρεία με την επωνυμία "Μ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε." και τον δ.τ. "Μ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΜΑΕ" και β) της από 02.03.2023 έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 61 του ν. 4601/2019.
7. Έγκριση της διάσπασης με απόσχιση του κλάδου παραχωρήσεων της Εταιρείας και εισφορά του στην κατά 100% θυγατρικής της εταιρεία με την επωνυμία "Μ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε." και τον δ.τ. "Μ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΜΑΕ", και παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης απόσχισης και για τη διενέργεια κάθε άλλης πράξης, δήλωσης, ανακοίνωσης ή/και δικαιοπραξίας που απαιτείται για το σκοπό αυτό και γενικά για την ολοκλήρωση της απόσχισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης