Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evstafiev για τη συντριβή του MQ-9: ​​Ήρθε η ώρα οι ΗΠΑ να πάρουν μια... θαρραλέα απόφαση για να μην συγκρουστούν με Ρωσία

Evstafiev για τη συντριβή του MQ-9: ​​Ήρθε η ώρα οι ΗΠΑ να πάρουν μια... θαρραλέα απόφαση για να μην συγκρουστούν με Ρωσία
Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν μια θαρραλέα απόφαση και, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια
Η συντριβή ενός αμερικανικού drone θα μπορούσε να γίνει αφορμή για κάποιου είδους αλληλεπίδραση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας, ο πολιτικός επιστήμων Evstafiev στο ραδιόφωνο Sputnik.
Το περιστατικό με ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα έδειξε ότι είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το διάστημα δίπλα στο έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε ειδικότερα ο πολιτικός επιστήμονας.
Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης και κρούσης MQ-9 «στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το drone έπεσε στη θάλασσα λόγω των δικών του ανεπιτυχών ελιγμών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος παραβίασε τα σύνορα της περιοχής του προσωρινού καθεστώτος για τη χρήση του εναέριου χώρου, που ιδρύθηκε με σκοπό τη διεξαγωγή συστήματος αεράμυνας.
«Αργά ή γρήγορα, αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί, δεδομένων των ενεργειών των Αμερικανών με drones. Τουλάχιστον τρία drones επιχειρούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Επιπλέον, χρησιμοποίησαν ενεργά προκλητικές ενέργειες χρησιμοποιώντας drones στη Βαλτική, στην περιοχή της Σύνορα Λευκορωσίας-Λιθουανίας και Πολωνίας.
Δηλαδή, οι Αμερικανοί έπαιζαν με αυτά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, περιοδικά, βήμα προς βήμα, πλησιάζοντας τη γραμμή πέρα ​​από την οποία είναι αναπόφευκτη η λήψη ορισμένων αποφάσεων για την αποτροπή της πτήσης τέτοιων συσκευών.
Άλλωστε, πραγματικά δεν μπορούν να γνωρίζουν τι μεταφέρουν αυτά τα drones.
Μπορούν, μεταξύ άλλων, να φέρουν ορισμένους τύπους όπλων", δήλωσε ο Evstafiev στον αέρα του ραδιοφώνου Sputnik.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, το περιστατικό μπορεί να εκληφθεί ως σήμα ανάγκης αποκλιμάκωσης.
"Αυτός είναι ένας λόγος για να ξεκιινήσουμε να αρχίσουμε να μιλάμε ότι οι ΗΠΑ άρχισαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το διάστημα γύρω από την Ουκρανία, για να αρχίσουν να αποκλιμακώνουν την κατάσταση.
Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν μια θαρραλέα απόφαση και, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια.
Η στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή, μείωσε τις προκλητικές υπερπτήσεις των αεροσκαφών και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της.
Πρόσφατα, ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52 έκανε πολύ επικίνδυνους ελιγμούς κοντά μας», είπε ο Evstafiev.
Η Ουάσιγκτον καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της βίας και είναι πιθανό η απώλεια του αεροσκάφους να την ωθήσει σε μια πιο εποικοδομητική θέση, εξέφρασε την άποψη ο πολιτικός επιστήμονας, σχολιάζοντας την κατάσταση με κάποια ειρωνεία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης