Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραπεζική πτώση στην Ασία, παρά τα θετικά νέα από την Κίνα - Ο Hang Seng στο -2%

Τραπεζική πτώση στην Ασία, παρά τα θετικά νέα από την Κίνα - Ο Hang Seng στο -2%
Sell off στις τραπεζικές μετοχές  λόγω των φόβων για μια παγκόσμια κρίση δανεισμού
Σχετικά Άρθρα
Πτώση σημειώνουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με το sell off στις τραπεζικές μετοχές  λόγω των φόβων για μια παγκόσμια κρίση δανεισμού, να επισκιάζει τις θετικές προοπτικές της κινεζικής οικονομίας, οι οποίες ωστόσο βοήθησαν στον περιορισμό των απωλειών σε ορισμένες περιφερειακές αγορές.
Οι περιφερειακές μετοχές περιόρισαν επίσης κάποιες απώλειες μετά την ανακοίνωση του ελβετικού δανειστή Credit Suisse Group ότι θα δανειστεί έως και 54 δισ. δολάρια από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας για να στηρίξει τη ρευστότητα, γεγονός που βοήθησε να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για επικείμενη τραπεζική κατάρρευση.
Οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite υποχώρησαν λιγότερο μεταξύ των ασιατικών ομολόγων τους, χάνοντας 0,5%, αφού η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs αναβάθμισε τις προοπτικές της για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας στο 6% από 5,5%.
Η τράπεζα επικαλέστηκε βελτιωτικές τάσεις μετά την επαναλειτουργία της χώρας από τα τρία χρόνια αποκλεισμού του COVID και δήλωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας είναι προετοιμασμένη για ανάκαμψη φέτος.
Αυτό, σε συνδυασμό με τα πρόσφατα στοιχεία που έδειξαν μια σταθερή, αν και μικτή, οικονομική ανάκαμψη στη χώρα, βοήθησε στην τόνωση της αισιοδοξίας.
Αλλά η Κίνα ήταν ένα σχετικά φωτεινό σημείο σε μια κατά τα άλλα σε μεγάλο βαθμό αρνητική αγορά.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε κατά 2%, καθώς η πτώση των τραπεζικών μετοχών μεταφέρθηκε στην τεχνολογία, ενώ ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν και ο KOSPI της Νότιας Κορέας έχασαν 1,1% και 0,3% αντίστοιχα.
Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,8%, με τις σημαντικότερες χρηματοπιστωτικές μετοχές να αντιμετωπίζουν νέες πιέσεις.
Οι μετοχές Dai-ichi Life Holdings, Sumitomo Mitsui, Financial και T&D Holdings,  υποχώρησαν μεταξύ 5,8% και 7%, σύμφωνα με το Investing.com.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης