Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάργηση του TikTok και από τις κυβερνητικές συσκευές της Βρετανίας

Κατάργηση του TikTok και από τις κυβερνητικές συσκευές της Βρετανίας
Σε πρώτη αντίδρασή του το TikTok εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης

Στον «χορό» των απαγορεύσεων σχετικά με την εφαρμογή κοινοποίησης βίντεο TikTok της κινεζικής εταιρείας Byte Dance μπαίνει και η Βρετανία, αποφασίζοντας την κατάργησή της από όλες τις κυβερνητικές συσκευές με άμεση ισχύ. Μετά τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τον Καναδά, οι Βρετανοί είναι οι τελευταίοι που υιοθετούν το σχετικό μέτρο με το αιτιολογικό της προστασίας της εθνικής και προσωπικής ασφάλειας των χρηστών.
«Προχωρούμε σε ένα σύστημα όπου οι κυβερνητικές συσκευές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε εφαρμογές τρίτων μερών που περιλαμβάνονται σε μια προεγκεκριμένη λίστα», δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο υπουργός Επικρατείας Όλιβερ Ντάουντεν, του οποίου το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.
«Aπαγορεύουμε τη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές», με "άμεση ισχύ", τόνισε, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να «διαρρεύσουν» ευαίσθητα και απόρρητα κρατικά δεδομένα σε ξένα χέρια.
Το TikTok, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων, χαρακτηρίζεται «κερκόπορτα» της κινεζικής κυβέρνησης για να βάλει «στο χέρι» δεδομένα χρηστών παγκοσμίως, αλλά και απόρρητα δεδομένα των κρατικών υπηρεσιών. Βέβαια, η εταιρεία το έχει διαψεύσει επανειλημμένα.
Σε πρώτη αντίδρασή του το TikTok εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, όπως έχει κάνει και στις υπόλοιπες περιπτώσεις ανακοίνωσης αντίστοιχων αποφάσεων από δυτικές χώρες.

ww.bankingnews.grr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης