Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φλέγεται η απεργιακή Γαλλία, αναταραχή με την αποκομιδή απορριμμάτων – Σε επιτάξεις καταφεύγει ο Macron

Φλέγεται η απεργιακή Γαλλία, αναταραχή με την αποκομιδή απορριμμάτων – Σε επιτάξεις καταφεύγει ο Macron
Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo, πρώην υποψήφια στις προεδρικές εκλογές, αρνήθηκε την Τετάρτη να επιτάξει τους δημοτικούς υπαλλήλους
Αστυνομικοί απομάκρυναν στις 16/3/2023 εργαζόμενους στην αποκομιδή σκουπιδιών στο Παρίσι, οι οποίοι είχαν καταλάβει μια αποθήκη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους εναντίον της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αστυνομίας αναμένεται να επιτάξει προσωπικό, προκειμένου να απομακρυνθούν τα σκουπίδια που στοιβάζονται στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.
Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo, πρώην υποψήφια στις προεδρικές εκλογές, αρνήθηκε την Τετάρτη να επιτάξει τους δημοτικούς υπαλλήλους. Σήμερα οι δυνάμεις της τάξης ανέλαβαν δράση, απομακρύνοντας τους καταληψίες από αποθήκη με κάδους στο Βιτρί-σιρ-Σεν, στα προάστια του Παρισιού.
«Η σημερινή επέμβαση της αστυνομίας είναι η απεικόνιση της ανάληψης δράσης από τον Macron με αυτόν τον νόμο», επέκρινε η Manon Aubry ευρωβουλευτής του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία.
Στο μεταξύ, στο Παρίσι συνεχίζεται η συσσώρευση των απορριμμάτων στα πεζοδρόμια, την ενδέκατη μέρα της απεργίας των εργαζόμενων στην αποκομιδή των σκουπιδιών του δήμου, οι οποίοι αρνούνται την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησής τους από τα 57 έτη που είναι σήμερα στα 59.
Σήμερα το πρωί, 9.400 τόνοι απορριμμάτων δεν κατέστη δυνατόν να περισυλλεγούν και οι τρεις αποτεφρωτήρες που βρίσκονται στα περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας παραμένουν αποκλεισμένοι από τους διαδηλωτές.
Το απόγευμα, ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Laurent Douniez , ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει την απόφαση των επιτάξεων «για να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των περισσότερων σκουπιδιών και να συγκροτηθεί μια υπηρεσία συλλογής των απορριμμάτων».
Το Παρίσι, η πόλη με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, με 34,5 εκατομμύρια τουρίστες το 2022 σύμφωνα με τις αρχές, αναμένεται να αντιμετωπίσει μεγάλη κοινωνική αναταραχή, που συνδέεται με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του προέδρου Emmanuel Macron, στην οποία πολλοί Γάλλοι αντιτίθενται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης