Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νόμος Putin: Επτά χρόνια φυλακή για όσους απαξιώνουν ή συκοφαντούν την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία

Νόμος Putin: Επτά χρόνια φυλακή για όσους απαξιώνουν ή συκοφαντούν την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία
Αυστηρές ποινές για συκοφαντία και απαξίωση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε νόμο που ποινικοποιεί τη συκοφαντία οποιωνδήποτε συμμετεχόντων στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντών.
Το έγγραφο δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης που περιέχει νομικές πληροφορίες το Σάββατο (18/3/2023).
Ο Ποινικός Κώδικας της Ρωσίας όριζε νωρίτερα ευθύνη μόνο για δημόσιες ενέργειες που αποσκοπούσαν στην απαξίωση της χρήσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό.
Ωστόσο, η δημόσια απαξίωση όλων των συμμετεχόντων στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων εθελοντικών μονάδων, οργανώσεων και ατόμων που διευκολύνουν τις αποστολές των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα τιμωρείται πλέον βάσει του νόμου, με τη μέγιστη ποινή να αυξάνεται από πέντε σε επτά χρόνια φυλάκιση.
Επιπλέον, η διάδοση ψευδών ειδήσεων για εθελοντές που συμμετέχουν στην ειδική επιχείρηση θα τιμωρείται με 15 χρόνια φυλάκιση.
Εξάλλου, ο Putun υπέγραψε νόμο που θεσπίζει διοικητική ευθύνη, με πρόστιμα έως 500.000 ρούβλια (6.500 δολάρια), για συκοφαντία εθελοντών που συμμετείχαν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Η Κρατική Δούμα (το κατώτερο κοινοβούλιο) εξήγησε νωρίτερα ότι όσοι διέπραξαν το ίδιο έγκλημα εντός ενός έτους μετά τη διοικητική ποινή θα αντιμετωπίσουν ποινική ευθύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης