Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξάνθη - δολοφονία 45χρονου: Τέσσερις οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

Ξάνθη - δολοφονία 45χρονου: Τέσσερις οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης  θα οδηγηθούν οι 4 συλληφθέντες
Συνολικά τέσσερα άτομα συνελήθησαν για την εν ψυχρώ δολοφονία, με επτά σφαίρες, ενός 45χρονου άντρα τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ξάνθη, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα (20/3) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης .
Πρόκειται για έναν 37χρονο ο οποίος παραδόθηκε μόνος του στις αστυνομικές αρχές, τους δυο γιους του και τον γαμπρό του, οι οποίο συνελήφθησαν ως συνεργοί του.
Ο 37χρονος, που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ο δράστης, προτού παραδοθεί στην αστυνομία με ανάρτησή του στο Tik-Tok εξήγησε τους λόγους της πράξης του και έδειξε λεπτό προς λεπτό την προσέλευσή του στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, «συνελήφθησαν χθες (19-3-2023) σε περιοχές της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τέσσερις ημεδαποί 37, 18, 17 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων κατά περίπτωση σε βάρος 46χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες οι ανωτέρω δράστες δρώντας από κοινού μετέβησαν στην οικία του 46χρονου σε οικισμό της Ξάνθης, όπου εισήλθαν στο εσωτερικό της και με την χρήση πυροβόλου όπλου ο 37χρονος τραυμάτισε τον παθόντα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου και κατέληξε.
Στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ανωτέρω όπλο ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας, μία γεμιστήρα και 24 φυσίγγια.
Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση, διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης».

Η δολοφονία

Η δολοφονία του 45χρονου άντρα στην Ξάνθη, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, σχετίζεται με ένα κοινωνικό ζήτημα που εδώ και χρόνια υπάρχει στον οικισμό του Δροσερού με τους αρραβώνες μεταξύ ανηλίκων, τις οικονομικές συναλλαγές και την αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή.
Το θύμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν παππούς μιας 15χρονης και φέρεται να είχε αθετήσει τη συμφωνία για να δοθεί ως νύφη στον 17χρονο γιο του 37χρονου δράστη.
Ο 37χρονος φέρεται να είχε κλείσει «συμφωνία» και να είχε καταβάλλει 6.000 ευρώ για την ανήλικη εγγονή του 45χρονου θύματος, ως νύφη στον ανήλικο γιό του.
Ωστόσο, λίγες εβδομάδες μετά τον αρραβώνα των δυο ανηλίκων, ο 45χρονος πήρε πίσω στο σπίτι τη νύφη, χωρίς να επιστρέψει το ποσό, το οποίο φέρεται να διεκδικούσε να πάρει πίσω ο 37χρονος δράστης και έτσι, τα ξημερώματα της Κυριακής 19/3 συνοδεία των γιων και του γαμπρού του εισέβαλλε στο σπίτι του θύματος και τον σκότωσε πυροβολώντας τον σχεδόν εξ επαφής επτά φορές.
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, που είχαν κατασχέσει τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του τον Ιανουάριο του 2023. Η ΕΛ.ΑΣ τον είχε συλλάβει στο Δροσερό, μετά από σειρά ένοπλων ληστειών σε σπίτια ηλικιωμένων της Ξάνθης, μαζί με ακόμη ένα άτομο και στην κατοχή τους βρήκαν όπλα, χειροβομβίδες και ναρκωτικά, όμως μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης