Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ υποβαθμίσεων για τη μετοχή της UBS - Οι κίνδυνοι από την εξαγορά της Credit Suisse

Μπαράζ υποβαθμίσεων για τη μετοχή της UBS - Οι κίνδυνοι από την εξαγορά της Credit Suisse
Κίνδυνοι και οφέλη για τη UBS από την εξαγορά της Credit Suisse
Σχετικά Άρθρα
Σε μπαράζ υποβαθμίσεων της μετοχής της UBS προχωρούν οι αναλυτές, εν μέσω ανησυχίας για το πώς η συμφωνία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει πλέον αυξημένος κίνδυνος και αβεβαιότητα γύρω από τη μετοχή, παρά τις διαβεβαιώσεις της τράπεζας ότι είναι διατηρήσιμο το ρίσκο.
Η UBS ανακοίνωσε κέρδη 7,6 δισ. δολαρίων το 2022, ενώ η Credit Suisse υποχώρησε σε ζημίες 7,9 δισ. δολαρίων.

Μπαράζ υποβαθμίσεων

Οι αναλυτές της Oddo υποβάθμισαν την αξιολόγηση της UBS σε "underperform" από "neutral", επικαλούμενοι "πολύ περιορισμένο due diligence" γύρω από τη συμφωνία και τον αντίκτυπο που θα έχει η ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της Credit Suisse στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της.
Οι αναλυτές της KBW υποβάθμισαν επίσης την αξιολόγησή τους σε "underperform" από "market perform", σημειώνοντας ιδιαίτερα την αναστολή των επαναγορών μετοχών της UBS, οι οποίες, όπως είπαν, αποτελούσαν βασικό μέρος της επενδυτικής θέσης της εταιρείας.
Προειδοποίησαν, επίσης, ότι η απόφαση της ελβετικής κυβέρνησης να διαγράψει 17 δισ. δολάρια σε πρόσθετο χρέος πρώτης βαθμίδας της Credit Suisse θα "αναστατώσει" ορισμένους επενδυτές.
Οι αναλυτές της Vontobel, εν τω μεταξύ, μείωσαν την τιμή-στόχο για την UBS στα 19,5 ελβετικά φράγκα από 22,5 ελβετικά φράγκα.
 Ανέφεραν ότι η υπόθεση για επένδυση στη UBS έχει πλέον αλλάξει "σημαντικά", προσθέτοντας ότι τα τρέχοντα ζητήματα που περιβάλλουν το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.

Κόντρα στο ρεύμα η ZKB

Κόντρα στο ρεύμα, ωστόσο, οι αναλυτές της ZKB αναβάθμισαν την αξιολόγησή τους για την UBS σε "outperform" από "market perform".
Τα πιθανά οφέλη για τη UBS από την προσθήκη των δραστηριοτήτων της Credit Suisse, εκτίμησαν ότι είναι πιθανό να υπερκαλύψουν τους κινδύνους που παρουσιάζει η συγχώνευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης