Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απομακρύνθηκε ο Μίλτος Καμπουρίδης από την Dolphin Capital - Παραβιάστηκαν οι κανόνες για το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι

Απομακρύνθηκε ο Μίλτος Καμπουρίδης από την Dolphin Capital - Παραβιάστηκαν οι κανόνες για το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι
Η μη αποκαλυπτόμενη συμφωνία της DCP έθεσε την Dolphin Capital Investors υπό την κατηγορία για παράβαση των κανόνων εισαγωγής στο χρηματιστήριο AIM
Σχετικά Άρθρα
Την απομάκρυνση του Μίλτου Καμπουρίδη από μέλος του διοικητικού συμβουλίου ανακοίνωσε η Dolphin Capital Investors, αφού ανακάλυψε, όπως το αποκάλεσε, "απωθητική αθέτηση της σύμβασης".
Η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, Dolphin Capital Investors, η οποία επενδύει σε θέρετρα υψηλών προδιαγραφών στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε ότι κατήγγειλε τη σύμβαση με τον διαχειριστή επενδύσεων, με άμεση ισχύ.
Είχε αρχικά συνάψει τη συμφωνία την 1η Δεκεμβρίου 2021.
Η Dolphin Capital Investors απομάκρυνε επίσης τον Μίλτο Καμπουρίδη από μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Ο Καμπουρίδης είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DCP.
Η Dolphin Capital Investors δήλωσε ότι έμαθε ότι η DCP "σύναψε μια μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του θέρετρου Amanzoe στο Πόρτο Χέλι της Ελλάδας την ίδια στιγμή που η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της στο θέρετρο" το 2018.
Είπε ότι η συμφωνία προαίρεσης επέτρεπε στην DCP να αγοράσει επιπλέον 15% της DolphinCI Fourteen Ltd, της εταιρείας ειδικού σκοπού που κατέχει το θέρετρο Amanzoe.
Η μη δημοσιοποιηθείσα συμφωνία προαίρεσης ήταν πρόσθετη σε μια ξεχωριστή συμφωνία που είχε δημοσιοποιηθεί για την απόκτηση του 15% της DolphinCI Fourteen από την DCP.

Παραβιάστηκαν οι κανόνες

Η μη αποκαλυπτόμενη συμφωνία της DCP έθεσε την Dolphin Capital Investors υπό την κατηγορία για παράβαση των κανόνων εισαγωγής στο χρηματιστήριο AIM, εξήγησε η εταιρεία, και θα προβεί σε αυτοκαταγγελία της παράβασης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
"Η εταιρεία επιδιώκει να ακολουθήσει όλες τις νομικές επιλογές για να ανακτήσει την αξία που προκύπτει από τη μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης που αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας", δήλωσε η Dolphin Capital Investors.
"Οι επικεφαλής πιστεύουν ότι η αξία αυτή θα μπορούσε να είναι σημαντική στο πλαίσιο του μεγέθους της εταιρείας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουν αρκετές πληροφορίες για να ορίσουν ένα ακριβές ποσό σε αυτό".
Η διαμάχη με τον διαχειριστή επενδύσεων της εταιρείας έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες αναταραχές της Dolphin Capital Investors.
Τον περασμένο μήνα, ο Martin Adams, ο οποίος ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου από τις 30 Ιουνίου 2021, παραιτήθηκε από μέλος του διοικητικού συμβουλίου με άμεση ισχύ και αντικαταστάθηκε από τον Sean Hurst.

Η σχέση με την Dolphin Capital Partners

Ο Μίλτος Καμπουρίδης, όπως αναφέρει και στην προσωπική του ιστοσελίδα, είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dolphin Capital Partners (DCP ή Dolphin).
Η Dolphin είναι επενδυτικός όμιλος που ιδρύθηκε το 2004, με εξειδίκευση στο τουριστικό real estate.
Από το 2005, η Dolphin έχει αντλήσει και διαχειρίζεται ίδια κεφάλαια σχεδόν €1.2 δισ. μέσω των διαφόρων επενδυτικών εταιριών της και έχει εκτελέσει επενδύσεις σε 8 χώρες.
Το μεγαλύτερο επενδυτικό όχημα της Dolphin μέχρι σήμερα είναι η Dolphin Capital Investors (DCI).
H Dolphin είναι ιδιοκτήτης και κατασκευαστής ολοκληρωμένων world-class θερέτρων, όπως το Amanzoe στην Ελλάδα και το Amanera στην Δομινικανή Δημοκρατία.
Τα τελευταία θέρετρα υπό κατασκευή είναι το One&Only Kéa Island, το οποίο αναμένεται να θέσει νέα πρότυπα υπερ-πολυτελών θερέτρων στα νησιά των Κυκλάδων και το Kilada Country Club, Golf & Residences, το οποίο θα φιλοξενεί το πρώτο γήπεδο γκολφ Jack Nicklaus Signature 18 οπών στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης