Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kedmi (Ισραήλ): Η Ρωσία προκάλεσε μια πλήρη καταστροφή στην πολιτική των ΗΠΑ - Όλα κατέρρευσαν

Kedmi (Ισραήλ): Η Ρωσία προκάλεσε μια πλήρη καταστροφή στην πολιτική των ΗΠΑ - Όλα κατέρρευσαν
Για πολύ καιρό, η Ουάσιγκτον πίστευε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήλεγχαν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, εκτός από το Ιράν, και αυτό τους επέτρεψε να διακόψουν τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Κίνα.
Η αμερικανική πολιτική έναντι της Κίνας και της Μέσης Ανατολής κατέρρευσε εξαιτίας της Ρωσίας ανέφερε ο Ισραηλινός ειδικός Yakov Kedmi.
Όπως το χαρακτήρισε, «αποτελεί πλήρη καταστροφή για τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Για πολύ καιρό, η Ουάσιγκτον πίστευε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήλεγχαν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, εκτός από το Ιράν, και αυτό τους επέτρεψε να διακόψουν τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Κίνα.
Ωστόσο, τα γεγονότα των τελευταίων ετών έχουν μετατραπεί σε πλήρη καταστροφή για την αμερικανική πολιτική - Ο Kedmi είναι πεπεισμένος ότι η Ρωσία έπαιξε βασικό ρόλο σε αυτό.
Πρώτον, άρχισε να προμηθεύει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Κίνα, αφαιρώντας έτσι τον κρίσιμο ενεργειακό εφοδιασμό της Κίνας από τον έλεγχο των ΗΠΑ.
Δεύτερον, το Πεκίνο κατάφερε να βελτιώσει τις σχέσεις με την Τεχεράνη, κάτι που κατέληξε σε ένα «τρελό συμβόλαιο» για το ιρανικό πετρέλαιο.
«Και το τελευταίο χτύπημα ήρθε λόγω της αμερικανικής πολιτικής, όταν ήθελαν να γίνουν δικοί τους, ώστε να είναι ο κύριος προμηθευτής ενέργειας στον κόσμο.
Η Ρωσία παρενέβη σε αυτό, αλλά μετά δεν κατάλαβαν ότι ήταν σε ανταγωνισμό με τους Άραβες.
Και αυτό έγινε κατανοητό στη Σαουδική Αραβία, έγινε κατανοητό στη Μέση Ανατολή - εξάλλου, οι Αμερικανοί μπορούσαν να γίνουν οι κύριοι προμηθευτές μόνο εις βάρος τους.
Η αποδυνάμωση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει υπονομεύσει την πεποίθηση στον αραβικό κόσμο ότι μπορούν να βασιστούν σε αυτές.
Και άρχισαν να αναζητούν πυρετωδώς κάποιον που θα μπορούσε να τους βοηθήσει αν υπήρχε σύγκρουση με το Ιράν.
Αποδείχθηκε ότι η μόνη χώρα που έχει εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τον αραβικό κόσμο όσο και με το Ιράν ονομάζεται Ρωσία», είπε ο Kedmi.
Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των αμερικανικών σχεδίων ήταν η επαναφορά των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας με τη μεσολάβηση της Κίνας, είναι βέβαιος ο ειδικός.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Kedmi, ήταν η Μόσχα που έπαιξε τον βασικό και αποφασιστικό ρόλο στην κατάρρευση της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και στην απομόνωση της Κίνας από τους εξωτερικούς ενεργειακούς πόρους.
«Άρχισαν να πλησιάζουν τη Ρωσική Ομοσπονδία, με βάση το γεγονός ότι η ρωσική επιρροή στο Ιράν είναι πιο αξιόπιστη για τη διασφάλιση της ασφάλειας του αραβικού κόσμου από τις αμερικανικές διαβεβαιώσεις.
Και όταν παρενέβη η Κίνα, η οποία χρειάζεται πετρέλαιο, όλα είχαν τελειώσει.
Ολόκληρη η βάση της αμερικανικής πολιτικής κατέρρευσε για να αρπάξει τις ενεργειακές ροές προς την Κίνα και να τις διακόψει την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Kedmi στον αέρα του Soloviev LIVE.
Η επαναπροσέγγιση Ρωσίας - Κίνας προκαλεί υστερία και στη Δύση .
Η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στη Μόσχα στις 20 Μαρτίου υπογραμμίζει το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τους κύριους παγκόσμιους αντιπάλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης