Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι σιδηροδρομικοί πήραν τις πρώτες σημαντικές αυξήσεις

Βρετανία: Οι σιδηροδρομικοί πήραν τις πρώτες σημαντικές αυξήσεις
Η συμφωνία αφορά ωστόσο μόνο τη Network Rail, που διαχειρίζεται τις υποδομές και όχι τη Rail Delivery Group που εκπροσωπεί τις 12 εταιρείες οι οποίες διεξάγουν το μεταφορικό έργο
Σχετικά Άρθρα
Οι εργαζόμενοι στους βρετανικούς σιδηροδρόμους εξασφάλισαν τελικά τις αυξήσεις που διεκδίκησαν από την εταιρεία που λειτουργεί τις υποδομές των βρετανικών τρένων, μετά από έναν κύκλο επαναλαμβανόμενων απεργιών που κράτησε αρκετούς μήνες.
Οι εργαζόμενοι του βρετανικού συνδικάτου RMT στο οποίο μετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στους βρετανικούς σιδηρόδρομους ψήφισαν υπέρ της αποδοχής της δεύτερης κατά σειρά και βελτιωμένης προσφοράς για τις αμοιβές που πρόσφερε η Network Rail, δίνοντας τέλος στην πολύμηνη διαμάχη με τον οργανισμό που κατέχει και συντηρεί την υποδομή των τρένων.
«Η απεργιακή δράση και η εμπνευσμένη αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα των μελών μας εξασφάλισαν πρόσθετα χρήματα και μια νέα προσφορά που έγινε ξεκάθαρα αποδεκτή από τα μέλη μας και αυτή η διαμάχη έχει πλέον τελειώσει», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της RMT Mick Lynch σε δήλωσή του.
Το συνδικάτο RMT, το οποίο εκπροσωπεί 20.000 εργαζόμενους στη Network Rail, ανακοίνωσε ότι στην ψηφοφορία συμμετείχε το 90% των εργαζομένων, και ότι το 76% ψήφισε υπέρ της βελτιωμένης προσφοράς που καλύπτει αμοιβές και συνθήκες εργασίας.
Η προσφορά της εταιρείας περιλάμβανε κλιμακούμενες αυξήσεις μισθών από 14,4% για τους χαμηλότερους μισθούς ως 9,2% για τους υψηλότερους μισθούς.
Το ίδιο σωματείο παραμένει ωστόσο σε σύγκρουση για τις αμοιβές με την Rail Delivery Group (RDG), η οποία εκπροσωπεί περισσότερες από δώδεκα σιδηροδρομικές εταιρείες που φέρουν σε πέρας το μεταφορικό έργο.
Οι εργαζόμενοι μέλη του RMT έχουν εξαγγείλει νέες απεργίες με στόχο τις αυξήσεις μισθών στους εργαζόμενους και αυτών των εταιρειών στις 30 Μαρτίου και την 1η Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης