Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

BriQ Properties: Νέο μέλος στο Δ.Σ. και ανασυγκρότηση Επιτροπής Αποδοχής και Υποψηφιοτήτων

BriQ Properties: Νέο μέλος στο Δ.Σ. και ανασυγκρότηση Επιτροπής Αποδοχής και Υποψηφιοτήτων
Η αμέσως επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων θα αποφασίσει εκ νέου επί της σύνθεσης του δ.σ.
Τη νέα σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου ανακοίνωσε η BriQ Properties, μετά την παραίτηση Ευστράτιου Παπαευστρατίου από τη θέση του ανεξάρτητου – μη εκτελεστικού αντιπροέδρου στην εταιρεία. Νέο μη εκτελεστικό μέλος στο δ.σ. είναι ο Παναγιώτης-Αριστείδης Χαλικιάς, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου τοποθετήθηκε η Άννα Αποστολίδου διευθύνουσα σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος.
Πού βρήκε νέα «στέγη» η BriQ Properties.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:
BriQ Properties: Νέο μέλος στο Δ.Σ. και ανασυγκρότηση Επιτροπής Αποδοχής και Υποψηφιοτήτων

Η αμέσως επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων θα αποφασίσει εκ νέου επί της σύνθεσης του δ.σ.
«Η “BriQ Properties Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία” (η “Εταιρεία”) ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της 13/03/2023, σε συνέχεια της παραίτησης λόγω προσωρινού προσωπικού κωλύματος του κ. Ευστράτιου Παπαευστρατίου από τη θέση του Ανεξάρτητου – Μη Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, της θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, και αφού εξέτασε και διακρίβωσε ότι η νέα προτεινόμενη σύνθεση πληροί τα ατομικά και συλλογικά κριτήρια της Πολιτικής Καταλληλότητας της Εταιρείας και του 4706/2020, αποφάσισε την ανασυγκρότηση του με εκλογή νέου Αντιπροέδρου και αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους από τον κ. Παναγιώτη-Αριστείδη Χαλικιά του Μιχαήλ σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 7 του Καταστατικού της Εταιρείας και την παρ. 1 του άρθρο 82 του Ν. 4548/2018, για το υπόλοιπο της θητείας του ήτοι μέχρι την 19η Απριλίου 2026 και η οποία θα παραταθεί αυτόματα μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας μετά τη λήξη του, ως ακολούθως:
• Θεόδωρος Φέσσας, του Δημητρίου – Πρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Άννα Αποστολίδου του Γεωργίου – Αντιπρόεδρος – Διευθύνουσα Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος
• Απόστολος Γεωργαντζής του Μιλτιάδη – Εκτελεστικό Μέλος
• Ευτυχία Κουτσουρέλη του Σοφοκλέους – Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Παναγιώτης-Αριστείδης Χαλικιάς του Μιχαήλ – Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Ελένη Λινάρδου του Δημητρίου – Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος
• Μάριος Λασανιάνος, του Κωνσταντίνου-Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλους
Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας που ορίζονται στο άρ. 3 του ν. 4706/2020 και στην υπ’ αρ. 60/2020 Εγκύκλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στην Πολιτική Καταλληλότητας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ενώ έκαστο εκ των ανεξαρτήτων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πληροί τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του ν. 4706/2020. Σε συνέχεια της ως άνω αλλαγής ο αριθμός των ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών δεν υπολείπεται του ελάχιστου εκ του νόμου απαιτούμενου αριθμού.
Η αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, θα αποφασίσει εκ νέου επί της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και επί των ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών του.
Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την εκλογή του κ. Φέσσα Θεόδωρου, ως νέο μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κου Ευστράτιου Παπαευστρατίου. Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων έχει ως ακολούθως:
• Ελένη Λινάρδου, Πρόεδρος – Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος ΔΣ
• Μάριος Λασανιάνος, Μέλος – Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος ΔΣ
• Θεόδωρος Φέσσας, Μέλος – Μη εκτελεστικό Μέλος ΔΣ
Η θητεία της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων σύμφωνα με τον Κανονισμό της είναι τριετής και λήγει την 29η Απριλίου 2025, ενώ δύναται να ανανεωθεί ή να ανακληθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης