Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Amazon προχωρά σε 9.000 νέες απολύσεις - Στις 27.000 έφτασαν οι απολύσεις στο τελευταίο 5μηνο

Η Amazon προχωρά σε 9.000 νέες απολύσεις - Στις 27.000 έφτασαν οι απολύσεις στο τελευταίο 5μηνο
Οι νέες απολύσεις θα προστεθούν στον προηγούμενο γύρο απολύσεων που ξεκίνησε τον Νοέμβριο και κράτησε ως τον Ιανουάριο, κατά τον οποίο η Amazon απέλυσε περισσότερους από 18.000 εργαζομένους
Σχετικά Άρθρα
Η Amazon θα περικόψει 9.000 επιπλέον θέσεις εργασίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ανακοίνωσε ο CEO Andy Jassy σε σημείωμά του προς τους υπαλλήλους.
Οι νέες απολύσεις θα έρθουν να προστεθούν στον προηγούμενο γύρο απολύσεων που ξεκίνησε τον Νοέμβριο και κράτησε ως τον Ιανουάριο, κατά τον οποίο η Amazon απέλυσε περισσότερους από 18.000 εργαζομένους.
Όπως μεταδίδει το CNBC, ο Jassy δήλωσε ότι η εταιρεία πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε απολύσεις με στόχο να μειώσει τα κόστη της, λόγω της υψηλής αβεβαιότητας που επικρατεί στην οικονομία και  των φόβων για επικείμενη ύφεση.
O νέος γύρος περικοπών θα επηρεάσει προπαντός τα τμήματα υπολογιστικού νέφους, ανθρωπίνων πόρων και διαφήμισης.
Η Amazon προχωρά στο μεγαλύτερο κύκλο απολύσεων της ιστορίας της μετά από την έκρηξη προσλήψεων στις οποίες προχώρησε κατά τη διάκρεια της πανδημίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέλη του 2021 το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της εταιρείες ανέρχονταν σε 1,6 εκατ. εργαζόμενους ένανι 798.000 στα τέλη του 2019.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης