Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στήνεται το σκηνικό αμφισβήτησης του Κ. Μητσοτάκη με πρώτο τον Δένδια - Το όριο του 33% που θέτουν οι κορυφαίοι της ΝΔ

Στήνεται το σκηνικό αμφισβήτησης του Κ. Μητσοτάκη με πρώτο τον Δένδια - Το όριο του 33% που θέτουν οι κορυφαίοι της ΝΔ
Η ύποπτη σιωπή του Νίκου Δένδια καταδικάζεται από το Μαξίμου μέσω προθύμων
Σχετικά Άρθρα

Ένα μεγάλο εσωκομματικό παρασκήνιο εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στα ενδότερα της κυβέρνησης. 
Η ύποπτη σιωπή του Νίκου Δένδια καταδικάζεται από το Μαξίμου μέσω προθύμων. Πρώτος ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης που μίλησε για εξαφανισμένους υπουργούς και χθες ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τόνισε ότι ο κόσμος της ΝΔ θέλει να βλέπει στελέχη που να υπερασπίζονται την παράταξη και τον πρωθυπουργό και όποιος δεν το πράξει ο κόσμος θα τον αποδοκιμάσει… Ασφαλώς, αυτές οι πράξεις δεν είναι αυτόβουλες, καθοδηγούνται από το αρχηγείο στο Μαξίμου. 

Θέλουν να αποσύρουν τον Δένδια 

Σας είχαμε γράψει παλαιότερα ότι έγινε μία συζήτηση στο Μαξίμου από κάποιους συνεργάτες και «μοιράστηκαν» κάποια υπουργεία. Μεταξύ άλλων, ειπώθηκε ότι ο Ν. Δένδιας θα φύγει από το υπουργείο Εξωτερικών και θα πάει ή στη Βουλή ή στο Εθνικής Άμυνας (με αστερίσκο). Ουσιαστικά το Μαξίμου σχεδίαζε την τιμητική απόσυρσή του. 

Σιωπηρός και πλέον αντί του Πρωθυπουργός

Ο Νίκος Δένδιας έγινε γνώστης όλων αυτών των συζητήσεων. Στο παρελθόν οι σχέσεις με το Μαξίμου ήταν τεταμένες. Ο Πρωθυπουργός εμπιστευόταν πάντα περισσότερο τις επικεφαλής του διπλωματικού του γραφείου και όχι το ΥΠ.ΕΞ. Είχανε συμβεί αμέτρητα περιστατικά τα οποία τα έχουμε περιγράψει. Ο υπουργός Εξωτερικών την περίοδο των υποκλοπών έδωσε μία προειδοποίηση στον κ. Μητσοτάκη. Ότι τον «καλύπτει» η διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού για το ξεκουκούλωμα της υπόθεσης που όμως ποτέ δεν έγινε και ούτε θα γίνει. Τα Τέμπη ήταν η ευκαιρία του να δείξει τη δυσφορία του και να βγει έστω και σιωπηρά απέναντι στον Πρωθυπουργό. 

Οι μεγαλόσχημοι και η αμφισβήτηση εάν δεν υπάρξει 33% 

Κορυφαία στελέχη, εκτός του Νίκου Δένδια, δεν έχουν αμφισβητήσει ανοικτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να το κάνουν με το πρόσχημα ότι η χώρα δεν αντέχει «και τρίτες εκλογές» άρα θα πρέπει να κυβερνηθεί. Λένε αναλυτές ότι εάν η ΝΔ δεν πιάσει ένα ποσοστό κοντά στο 33% τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αμφισβητηθεί. Είτε από τον Νίκο Δένδια ο οποίος να πούμε ότι μιλάει συχνά με τον αποσυρθέντα Κώστα Καραμανλή. Είτε από την πλευρά Σαμαρά. Πώς; Ο Σαμαράς με τις επαφές του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο θα προωθήσουν κάποιο στέλεχος τύπου Στουρνάρα ή κάποιον άλλον. 

Πρώτη η ΝΔ αλλά όχι νικήτρια 

Η ΝΔ που το 2019 έπιασε ένα 40% περίπου θα έχει χάσει 10 μονάδες και αυτό μεταφράζεται μόνο ως φθορά και όχι ως αποδοχή του κόμματος από τον κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 πήρε 36% και έπιασε 31,5%. Έχασε δηλαδή 4,5 μονάδες. Αν η ΝΔ χάσει 10 τότε αυτό είναι αποδοκιμασία. Αλλά και αν ακόμα πιάσει 33% θα έχει χάσει 7 μονάδες. Επίσης δεν είναι καλό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό λέμε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα – δεν υπάρχει περίπτωση να είναι δεύτερη- αλλά δεν θα είναι ο Μητσοτάκης νικητής των εκλογών με 30%... Θα είναι ουσιαστικά χαμένος και οιωνεί ένας πρόεδρος σε αποδρομή. 

Θα παιχθούν όλα στην διαπραγμάτευση με το ΠΑΣΟΚ

Σε κάθε περίπτωση, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές και εκεί εάν δεν πιάσει ένα ποσοστό κοντά στο 37-38% τότε θα αρχίσει η και η δεύτερη αμφισβήτηση. Θεωρούμε ότι θα υπάρξουν πολλοί που δεν θα θέλουν να πάμε σε τρίτες εκλογές. Και πότε να γίνουν; Δεύτερες εκλογές θα έχουμε Ιούλιο. Πότε θα γίνουν οι τρίτες; Αύγουστο; Δεν υπάρχει πιθανότητα και η μόνη περίπτωση για τρίτες εκλογές είναι ο Σεπτέμβρης. Για να γίνουν τρίτες εκλογές σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έχει δεχτεί να παραχωρήσει την πρωθυπουργία ή δεν θα έχει δεχτεί τους όρους του ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό λέμε ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι αστάθειας και πολιτικής ανωμαλίας. Η χώρα θα είναι ακυβέρνητη και χωρισμένη. 

Μαξιμιλιανός   
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης