Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Το «ξύπνημα» της μετοχής ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ (EXALCO) και οι συζητήσεις με τους Σαουδάραβες

Αποκάλυψη: Το «ξύπνημα» της μετοχής ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ (EXALCO) και οι συζητήσεις με τους Σαουδάραβες
Η προοπτική κατασκευής εργοστασίου στη Σαουδική Αραβία και η μετοχική συνεργασία
Σχετικά Άρθρα
Η «πεθαμένη» επί μήνες μετοχή της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ (EXALCO) αναστήθηκε χθες 22/3/2023 χρηματιστηριακά με εκτίναξη του όγκου συναλλαγών και πράξεις «δώσε-πάρε».
Ξαφνικά ενώ η μετοχή κατά μέσο όρο είχε συναλλαγές κάτω των 5.000 τεμαχίων την ημέρα η δραστηριότητά της αυξήθηκε στις 382 χιλιάδες μετοχές με το θαύμα του να βγαίνουν μεγάλες πωλήσεις μετοχών σε στενό εύρος τιμών οι οποίες απορροφώνταν σε ελάχιστο χρόνο λες και κάποιοι περίμεναν να βγουν οι πωλήσεις για να αγοράσει.
Η συμπεριφορά της μετοχής δεν φαίνεται να είναι καθόλου τυχαία καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική εισηγμένη πέρα από τα πολύ καλά αποτελέσματα που θα ανακοινώσει για τη χρήση του 2022 συζητά την επέκταση των δραστηριοτήτων της με κατασκευή παραγωγικής μονάδας Αλουμινίου στην Σαουδική Αραβία.
Η μονάδα προορίζεται για να υποστηρίξει την κατασκευή ενός πολύ μεγάλου project οικολογικής πόλης που έχει δρομολογήσει η κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας.
Συζητείται ακόμα και το ενδεχόμενο εισόδου του κρατικού fund της Σαουδικής Αραβίας στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης χωρίς ωστόσο ακόμα να θεωρείται δεδομένο.
Επισημαίνεται ότι η EXALCO άντλησε ομολογιακό δάνειο 65 εκ ευρώ στα τέλη Φεβρουαρίου με το οποίο εξόφλησε το παλιό Κοινό Ομολογιακό Δάνειο και τακτοποιεί τα υφιστάμενα κεφάλαια κίνησης, με νέους ευνοϊκότερους όρους.

Υπενθυμίζεται ότι τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) 9μήνου διαμορφώθηκαν σε κέρδη € 15,37 εκ. έναντι € 10,56 εκ κερδών την αντίστοιχη περίοδο του 2021, αύξηση κατά 45,55%.
Ο Όμιλος παρουσίασε μετά την ενοποίηση κέρδη προ φόρων € 8,52 εκ. το εννεάμηνο του 2022 έναντι € 4,30 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021.
Ο συνολικός μακροπρόθεσμος δανεισμός του Ομίλου το εννεάμηνο του 2022 ήταν στα € 67,43 εκ. έναντι € 71,68 εκ. του δωδεκαμήνου του 2021, ενώ οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου το εννεάμηνο του 2022 ανέρχονται σε € 27,12 εκ. έναντι € 16,92 εκ.. του δωδεκαμήνου του 2021.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου το εννεάμηνο του 2022 ανέρχονται σε € 9,23 εκ. έναντι € 4,86 εκ. του δωδεκαμήνου του 2021.

Τί απαντά η ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ

Στις πληροφορίες του bankingnews.gr απαντά η Βιοκαρπέτ με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο Αθηνών.
Ειδικότερα, αναφέρει:

Η εταιρία ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε θέλει να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, ότι στο παρελθόν η θυγατρική της εταιρία ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε έχει αναλάβει έργα στην Σαουδική Αραβία, όπως το μεγάλο εμβληματικό έργο Tadawul Tower και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στο μέλλον να αναλάβει νέα έργα.
Το δημοσίευμα της BANKINGNEWS online οικονομική  ενημέρωση,  σχετικά με  την κατασκευή  παραγωγικής μονάδας αλουμινίου στην Σαουδική Αραβία, από  την θυγατρική της εταιρία ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε, για την υποστήριξη του πολύ μεγάλου Project οικολογικής πόλης, που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δηλώνουμε ότι  δεν ισχύει.
Επίσης σχετικά με το ενδεχόμενο εισόδου του κρατικού Fund της Σαουδικής Αραβίας στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρίας Βιοκαρπέτ Α.Ε. που αναφέρετε στο ίδιο δημοσίευμα, κατηγορηματικά δηλώνουμε, ότι δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση και  αν και όταν υπάρξουν συζητήσεις, θα ανακοινωθούν επισήμως από την εταιρία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης