Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο υψηλό ημέρας με χαμηλό τζίρο – Εκτός τραπεζών το ενδιαφέρον

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο υψηλό ημέρας με χαμηλό τζίρο – Εκτός τραπεζών το ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αρκετά δύσκολο να πιάσεις την τάση, ειδικά αν παίζεις βραχυπρόθεσμα. Η μεταβλητότητα υψηλή και πηγαίνει συνέχεια πάνω-κάτω ο δείκτης αλλά και οι μετοχές. Το ίδιο και τα ξένα χρηματιστήρια. Πτωτικό άνοιγμα αναμενόταν, σταθεροποιητικά ξεκίνησαν, πήγαν ύστερα αρκετά κάτω, και μάζεψαν πιο μετά γυρνώντας και ανοδικά. Ο Γ.Δ. στο τέλος βρέθηκε σε υψηλό ημέρας και πάνω από τις 1.050 μονάδες. Χαμηλός ο τζίρος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξάμηνη προθεσμιακή 1% προσφέρει μεγάλη συστημική και «κάπως έτσι είναι και των άλλων, μην νομίζετε ότι διαφέρουν» μας απάντησαν. Των άλλων συστημικών φυσικά εννοούσε η υπάλληλος, γιατί οι τράπεζες της Ευρώπης προσφέρουν σημαντικά υψηλότερα επιτόκια. Ας είναι όμως, τα έχουμε σχολιάσει πριν καν αναλάβει πρωτοβουλίες ο κ.Σταϊκούρας, οι οποίες βέβαια δε νομίζουμε πως είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Ας δούμε την τιμή του αρνιού τώρα και το καλάθι του νονού… Στα χρηματιστηριακά, η Εθνική ξεχώρισε με άνοδο 1,67%. Αμετάβλητη η ΑΛΦΑ με απώλειες οι δύο άλλες συστημικές.

ΟΠΑΠ: Μετοχή μόνο για μακροπρόθεσμους και όποιοι την είχαν αποκτήσει πριν μερικά χρόνια βλέπουν τρελές υπεραξίες. Δεν την «μαστιγώνουν» αυτή όπως έκαναν στις τράπεζες, αλλά αυτή δίνει μέρισμα κάθε χρόνο και μάλιστα πάνω από 1 ευρώ. Θα το δώσει και για τη χρήση 2023, την ώρα που στις τράπεζες θα ψάχνονται ακόμα αν το επιτρέψει ο SSM. Σε υψηλά 12 ετών βρίσκεται η μετοχή χωρίς να προσθέσουμε τα μερίσματα. Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για EBITDA φέτος 740-760 εκατ. ευρώ. Στα 15,15 ευρώ και στο +3,06%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ο βασικός μέτοχος θέλει να πουλήσει τα πάντα. Θετική θα ήταν η εξέλιξη να πουληθεί η Άκτωρ, γιατί θεωρούμε δύσκολη τη δημιουργία κερδών στις κατασκευές. Η συγκέντρωση μετοχών είναι υψηλή και η κίνηση ήταν δυνατή στις τελευταίες συνεδριάσεις και χωρίς μεγάλους όγκους. Στο +5,96% και στα 2,1350 ευρώ.

ΟΛΠ: Εμμονή μας είχε γίνει η μετοχή που τη βλέπαμε τόσους μήνες να υποχωρεί και να βγάζει δυνατά αποτελέσματα. Έχει πάρει πλέον το δρόμο της, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η διαδρομή 14 ευρώ με 19 και κάτι ευρώ δεν είναι αρκετή για το p/e που έχει η μετοχή και το p/bv.

ΤΙΤΑΝ: Περαιτέρω απομόχλευση θέλει η διοίκηση και συγκεκριμένα να ρίξει από τις 2,4 φορές στις 2 φορές το δείκτη Net Debt/EBITDA. Η αποτίμηση και εδώ χαμηλή και βλέπουμε ότι σταδιακά βελτιώνεται αλλά έχει δρόμο ακόμα. Στα 14,62 ευρώ και στο +2,24%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Τόσους μήνες και όλο κλείνει και όλο κλείνει. Προφανώς και υπάρχει θέμα. Δεν υπάρχει deal να συζητιέται 1 χρόνο και βάλε…

ΜΕΖΖ: Απίστευτη κίνηση πάλι σήμερα. Νέα ιστορικά για Galaxy και Sunrise. Σε ό,τι αφορά κάποια ερωτήματα αναγνωστών οι φήμες για μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου είναι για τη Galaxy και αυτός είναι ο βασικός λόγος της μεγάλης ανόδου. Μάλιστα αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια η απόδοση ακόμα και μετά από αυτή την άνοδο είναι εκπληκτική και δικαιολογεί περαιτέρω κίνηση. Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα. Φαίνεται όμως για να μην κρυβόμαστε πως κάποιοι το ξέρουν ήδη και δεν το ξέρουν λόγω απλών υπολογισμών που έχουν γίνει. Δυνατή κίνηση και από τα άλλα ΜΕΖΖ όμως, δηλαδή ΚΑΙΡΟΜΕΖ και ΦΒΜΕΖΖ.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Όπως αναμενόταν ανακοινώθηκε πώληση 355 χιλ. μετοχών από το βασικό μέτοχο. Μετά τη χθεσινή διανομή σήμερα έχουμε και την αντίδραση της μετοχής. Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως υπάρχει μεγάλο έργο που παίζει στη Σαουδική Αραβία και η εταιρεία απαντώντας στο ΒΝ αναφέρει πως έχει πάρει έργα στο παρελθόν και μπορεί να πάρει και άλλα, ενώ διαψεύδει κατασκευή μονάδες και είσοδο κρατικού fund. Στα 2,08 ευρώ και στο +8,33%.

AUSTRIACARD: Ωραία κίνηση από τη μετοχή και «βάρεσαν» και το κουδούνι στην έναρξη της συνεδρίασης. Ο Γιάννος Κοντόπουλος, CEO της ΕΧΑΕ την υποδέχθηκε και σημείωσε την πρόθεση να αυξηθεί η διασπορά. Στα 12,99 ευρώ και στο -3,20%.

REAL CONS.: Αλλαγή φρουράς μεταξύ επενδυτών οι κινήσεις στη μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις, με αυτούς που τοποθετήθηκαν να είναι φουλ αισιόδοξοι για το μέλλον της μετοχής. Νέος μεγάλος όγκος σήμερα που αντιστοιχούσε σε κάτι λιγότερο από 2%.

PERFORMANCE: Κάπως έχει εγκαταλειφθεί η μετοχή στην τύχη της και ίσως φταίει το γεγονός ότι είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία να μπει στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. ειδικά μετά την αύξηση κεφαλαίου που είχε κάνει. Υπενθυμίζεται πως είχε γίνει στα 4,4 ευρώ. Κρίμα να μη θέλει να ανοίξει τα χρηματιστηριακά της φτερά. Κάποιες αγορές ιδίων που γίνονται, καλές είναι, αλλά δε φτάνουν. Το θέμα δεν είναι να πάρει τα χαρτιά της αύξησης πίσω η εταιρεία, αλλά να δυναμώσει χρηματιστηριακά η αποτίμηση.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Ομόλογο έχει γίνει η μετοχή και όσοι τοποθετούνται περιμένουν τη δημόσια πρόταση στο 1 ευρώ για να πουλήσουν. Κάποιοι βέβαια βλέπουν ακόμα καλύτερη πορεία, αφού δε θα φύγει από το χρηματιστήριο και θα εμπλουτιστεί με νέα ακίνητα. Σημειώνουμε επίσης πως κατά την άποψή μας τα ακίνητα της ΚΛΜ έχουν αγοραστεί με σημαντικό discount.

ΣΙΔΜΑ: Με μικρό όγκο στο +9,17%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Εξαιρετική και αυτή σήμερα και έκλεισε με καλή άνοδο στα 2,94 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης