Παλαιότερα είχαμε γράψει ότι στο ΠΑΣΟΚ κάποιοι είχαν εισηγηθεί στον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη να διαγράψει τον Ανδρέα Λοβέρδο πριν είναι αργά. Μάλιστα, του το είχαν εισηγηθεί να το κάνει όταν είχε γίνει γνωστή η υπόθεση της Εύας Καιλή καθώς αποδείχτηκε περίτρανα ότι ήταν ένα μεγάλο βαρίδι για το κόμμα.
Πρόσωπο που είχε εισηγηθεί την διαγραφή Λοβέρδου τονίζει στο ΒΝ ότι εάν γίνει τώρα η διαγραφή του θα έχει συνέπειες για το εκλογικό ποσοστό του κόμματος.
Προδιαγεγραμμένη η πορεία Λοβέρδου
Αν για παράδειγμα, υπάρξει τώρα διαγραφή ο κ. Λοβέρδος λογικά θα οδεύσει προς ΝΔ που θα σημάνει άλλο ένα άνοιγμα της ΝΔ προς τη Κεντροαριστερά. Η αλήθεια είναι ότι ο τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων τραβάει το σχοινί και φαίνεται ότι διαθέτει κοινή αντίληψη με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Θα ήθελε πολύ μία συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι έτσι θα μπορούσε να υπονομευτεί ο βασικός του κομματικός αντίπαλος Νίκος Ανδρουλάκης. Η συγκυβέρνηση θα γεννούσε αρκετά ζητήματα και πολύ πιθανό ο κ. Λοβέρδος να έπαιζε το ρόλο του Άδωνι Γεωργιάδη ή του Μάκη Βορίδη όταν αποσπάστηκαν από το ΛΑΟΣ και πήγαν στην Νέα Δημοκρατία όντας μέλη της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ο Ανδρουλάκης δεν θέλει συγκυβέρνηση
Την συνέχεια την ξέρετε… Ο Ανδρέας Λοβέρδος εναντιώνεται στις σκληρές προϋποθέσεις που θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης για συγκυβέρνηση διότι οδηγούν ακριβώς εκεί που δεν θέλει. Στην αντιπολίτευση. Ο κ. Ανδρουλάκης βολεύεται με την αντιπολίτευση διότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τη νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, να τραβήξει κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα κάνει τώρα με την μεταγραφή του Σταύρου Κοντονή στο ΠΑΣΟΚ. Δεν θα αμφισβητηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, προς θεού. Αλλά όσοι πασόκοι πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα εξουσίας. Τώρα που θα μείνει και πάλι εκτός, μπορεί να μετακινηθούν.
Προνόμιο Ανδρουλάκη η προεκλογική στρατηγική
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος που λοξοδρομεί και κοιτάζει προς τη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν και άλλοι που το σκέφτονται και σε αυτή τη φάση προτιμούν να μην αντιδρούν. Εξάλλου είναι αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να κάνει την προεκλογική στρατηγική του κόμματος. Ή θα δικαιωθεί ή δεν θα δικαιωθεί.Για φανταστείτε εάν έλεγε ότι ναι θα συνεργαστώ με τον Κ. Μητσοτάκη και θα δεχτώ να είναι υπουργός», δεν θα έφευγε την επόμενη μέρα ένα μεγάλο ποσοστό που θέλει αυτονομία του ΠΑΣΟΚ;
Ωστόσο, στο παρασκήνιο υπάρχει και κάτι άλλο. Και οι δύο είναι αγαπημένα «παιδιά» επιχειρηματικών συμφερόντων που δεν έχουν διαφορετικές βλέψεις για την εξουσία και τον επόμενο πρωθυπουργό. Ας μη μειώνουμε αυτή τη παράμετρο…
Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών