Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραπεζικοί τριγμοί στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX υποχωρεί -2% - Η Deutsche Bank στο -14%, ρεκόρ στα CDS

Τραπεζικοί τριγμοί στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX υποχωρεί -2% - Η Deutsche Bank στο -14%, ρεκόρ στα CDS
Πτώση για δεύτερη ημέρα καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σχετικά Άρθρα
(upd) Πτώση για δεύτερη ημέρα καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη, καθώς το κλίμα παρέμεινε εύθραυστο εν μέσω φόβων για τη σταθερότητα του τραπεζικού τομέα και περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων που επιβαρύνουν την οικονομική ανάπτυξη, με το τραπεζικό sell off να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Οι τράπεζες και οι κλάδοι των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ηγήθηκαν της πτώσης, ακόμη και αφού η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen δήλωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα είναι προετοιμασμένες για περαιτέρω βήματα για την προστασία του τραπεζικού συστήματος.
H μετοχή της UBS υποχωρεί 5%, ενώ η Deutsche Bank διαπραγματεύεται στο -14%.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, η Credit Suisse και η UBS είναι μεταξύ των τραπεζών που ελέγχονται στο πλαίσιο έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με το αν οι επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα βοήθησαν τους Ρώσους ολιγάρχες να αποφύγουν τις κυρώσεις.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 2% στις 14.842 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 2% στις 7.360 μονάδες.
Στις 6.997 μονάδες με πτώση 2,4% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 2,3% στις 25.871 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 2,3% στις 8.766 μονάδες.
Πτώση έως -0,9% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει οριακές μεταβολές στις 2.384 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 43 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Απριλίου να σημειώνει οριακές διακυμάνσεις.
Ραγδαία πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent υποχωρεί 3,3% στα 73,36 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό -3,6% στα 67,42 δολ. το βαρέλι.
Στην Ασία, οι αγορές σημείωσαν απώλειες, με τον δείκτη Nikkei 225 στο Τόκιο με οριακές μεταβολές στις 27.385 μονάδες, τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ -0,7% στις 19.915 μονάδες και τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα στις 3.265 μονάδες με πτώση 0,7%.

Τριγμοί στην Deutsche Bank

Για τρίτη ημέρα υποχωρούν οι μετοχές της Deutsche Bank, μετά την απότομη αύξηση του κόστους ασφάλισης έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας αργά την προηγούμενη ημέρα, η οποία τροφοδότησε ανησυχίες για τη συνολική σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Οι μετοχές της Deutsche, οι οποίες έχουν χάσει το ένα πέμπτο της αξίας τους μέχρι στιγμής αυτό το μήνα, υποχωρούσαν 14% στα 8,1 ευρώ, κοντά στο χαμηλό πενταμήνου της Δευτέρας.
Έκλεισαν 3,2% χαμηλότερα την Πέμπτη, ενώ τα συμβόλαια ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης (CDS) της τράπεζας -μια μορφή ασφάλισης για τους κατόχους ομολόγων- εκτοξεύτηκαν στις 173 μονάδες βάσης (bps) από 142 bps την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Market Intelligence την Πέμπτη.
Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη άνοδο μιας ημέρας στα CDS της Deutsche που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.
Εν τω μεταξύ, ορισμένα από τα ομόλογα της Deutsche Bank σημείωσαν επίσης πτώση.

Έκρηξη αποδόσεων

Τα ομόλογα 7,5% Additional Tier-1 σε δολάρια υποχώρησαν κατά 1 σεντ στα 74,716 σεντς ανά δολάριο, ανεβάζοντας την απόδοση στο 22,87%.
Η απόδοση αυτή είναι διπλάσια από ό,τι ήταν μόλις πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Tradeweb.
Τα ομόλογα AT1 που εκδίδουν οι τράπεζες δέχονται πιέσεις από τότε που η Credit Suisse αναγκάστηκε να απομειώσει 17 δισ. δολάρια από τα ομόλογά της AT1 στο πλαίσιο της αναγκαστικής εξαγοράς από την UBS το Σαββατοκύριακο.

DB.JPG
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης