Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία κάλεσε σε βοήθεια την Nord Stream AG - Ρωσία: Θετικά τα νέα, να είναι διαφανής η έρευνα

Η Δανία κάλεσε σε βοήθεια την Nord Stream AG - Ρωσία: Θετικά τα νέα, να είναι διαφανής η έρευνα
Να συνδράμει στην περισυλλογή ενός άγνωστης ταυτότητας αντικειμένου που βρέθηκε κοντά στους αγωγούς καλείται η Nord Stream AG
Σχετικά Άρθρα
Θετική ήταν η απόκριση της Ρωσίας στην είδηση ότι η Δανία απηύθυνε πρόκληση στην Nord Stream AG, το διαχειριστή των αγωγών Nord Stream, προκειμένου να συνδράμει στην περισυλλογή ενός άγνωστης ταυτότητας αντικειμένου που εντοπίστηκε κοντά στους αγωγούς.
«Είναι οπωσδήποτε θετικά νέα όταν ο ιδιοκτήτης του αγωγού προσκαλείται να λάβει μέρος σε πολύ σημαντικές φάσεις της έρευνας.
Είναι κρίσιμης σημασίας να προσδιοριστεί τι είδους αντικείμενο είναι, αν σχετίζεται με αυτή την τρομοκρατική ενέργεια - προφανώς σχετίζεται - και να συνεχιστεί η έρευνα αυτή.
Και αυτή η έρευνα πρέπει να είναι διαφανής» υπογράμμισε ο Dmitry Peskov, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Υπενθυμίζεται πως ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Nord Stream AG είναι η Gazprom.
Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές της Δανίας δήλωσαν πως ένα σωληνοειδές αντικείμενο, το οποίο εξείχε περίπου 40 εκατοστά από τον πυθμένα και είχε διάμετρο 10 εκατοστών, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του τελευταίου εναπομείναντος άθικτου αγωγού Nord Stream από τον διαχειριστή του, τη Nord Stream AG.
Οι τρεις από τους τέσσερις αγωγούς Nord Stream 1 και 2 καταστράφηκαν από έκρηξη, με τη Ρωσία να κατηγορεί ότι πίσω από αυτήν βρίσκονται οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη εκδοχή ή ερμηνεία για το δράστη της επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης