Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Biden με Trudeau – O Καναδάς θα δεχθεί 15.000 μετανάστες από το δυτικό ημισφαίριο

Συμφωνία Biden με Trudeau – O Καναδάς θα δεχθεί 15.000 μετανάστες από το δυτικό ημισφαίριο
Ενώπιον του καναδικού Κοινοβουλίου, ο Biden χαιρέτισε τη δέσμευση του Καναδά να δεχθεί σε τακτική βάση 15.000 μετανάστες που προέρχονται από όλη την αμερικανική ήπειρο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε στις 24/3/2023 στην Οτάβα ότι ο Καναδάς και οι ΗΠΑ θα «εργαστούν από κοινού για να αποθαρρύνουν τις παράνομες διελεύσεις» στα κοινά τους σύνορα, ένα θέμα που συζητείται έντονα σήμερα από τους Καναδούς πολιτικούς.
Ενώπιον του καναδικού Κοινοβουλίου, ο Biden χαιρέτισε επίσης τη δέσμευση του Καναδά να δεχθεί σε τακτική βάση 15.000 μετανάστες που προέρχονται από όλη την αμερικανική ήπειρο.
Ο Καναδάς θα δεχθεί 15.000 μετανάστες σε ανθρωπιστική βάση από το δυτικό ημισφαίριο σε ένα έτος, ως εναλλακτική λύση στην παράτυπη μετανάστευση.
Νωρίτερα σήμερα καναδική κυβερνητική πηγή με γνώση των συνομιλιών δήλωσε στο Reuters ότι οι δύο χώρες κατέληξαν σε μια συμφωνία που μπορεί να επιτρέπει το κλείσιμο μιας ανεπίσημης συνοριακής διέλευσης μεταξύ της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και της επαρχίας του Κεμπέκ, αλλά οι τελευταίες λεπτομέρειες μένει να εξεταστούν.
Απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο του Καναδά ο Biden δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είναι ειρηνικές χώρες και οι δύο τους είναι ενωμένες στη στήριξη του ΝΑΤΟ για να δράσει ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ και ο Kαναδάς δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού εκτός από τη μετανάστευση και σε αρκετά ακόμη θέματα, όπως η άμυνα και η ασφάλεια, όπως ανακοίνωσαν οι δύο χώρες μετά μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου Biden και του πρωθυπουργού Trudeau.
Καναδάς και ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη σοβαρή μακροπρόθεσμη πρόκληση για τη διεθνή τάξη που θέτει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των διασπαστικών ενεργειών όπως ο οικονομικός καταναγκασμός, πολιτικές και πρακτικές που δεν αφορούν την αγορά και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφεραν οι δύο χώρες σε κοινή δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης