Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Ρωσίας: Δεν θα χάσουμε ποτέ τον ηγετικό μας ρόλο στον μετασοβιετικό χώρο

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Ρωσίας: Δεν θα χάσουμε ποτέ τον ηγετικό μας ρόλο στον μετασοβιετικό χώρο
«Δεν πρόκειται να χάσουμε τον εποικοδομητικό μας ρόλο στη διευθέτηση των συγκρούσεων στη μετασοβιετική περιοχή», ξεκαθαρίζει η Μόσχα 
Η Ρωσία δεν πρόκειται να χάσει τον ηγετικό της εποικοδομητικό ρόλο στη διευθέτηση των συγκρούσεων στον μετασοβιετικό χώρο, καθώς είναι ιστορικό καθήκον της Μόσχας, δήλωσε στο TASS ο διευθυντής του τμήματος πανευρωπαϊκής συνεργασίας στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών Nikolay Kobrinets σε συνέντευξή του.
«Δεν πρόκειται να χάσουμε τον εποικοδομητικό μας ρόλο στη διευθέτηση των συγκρούσεων στη μετασοβιετική περιοχή. Αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη.
Και θα την ικανοποιήσουμε παρά τα όποια εμπόδια η Ευρωπαϊκή Ένωση βάλει στο δρόμο μας», είπε.
Η πολιτική διευθέτηση μιας σειράς κρίσεων στον μετασοβιετικό χώρο «έχει ακινητοποιηθεί», ιδιαίτερα λόγω της πολιτικής αντιπαράθεσης των Βρυξελλών προς τη Μόσχα, σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Αντιπαραγωγική η στάση της ΕΕ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει την αντιπαραγωγική φύση του περιορισμού της επικοινωνίας με τη χώρα μας σε πολυμερείς ενδιάμεσους μηχανισμούς όπου η Ρωσία ενεργεί ως εγγυητής της ειρήνης και της σταθερότητας.
Λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι μορφές διαπραγμάτευσης παραμένουν αδρανείς λόγω υπαιτιότητας της ΕΕ, η ασφάλεια της
Οι άνθρωποι σε συγκεκριμένες περιοχές υποφέρουν. Έχοντας συμμορφωθεί με την πολιτική «ανάσχεσης της Ρωσίας» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται πλέον για τα συμφέροντα τρίτων χωρών», εξήγησε.
Η ιδέα μιας δίκαιης διευθέτησης στη Μολδαβία και την περιοχή της Υπερκαυκασίας έχει γίνει ένας ακόμη «όμηρος των γεωπολιτικών φιλοδοξιών της ΕΕ», γεγονός που απέδειξε ότι οι Βρυξέλλες δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνος διεθνής παίκτης, σημείωσε ο αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης