Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Λόγω των ενεργειών του ΝΑΤΟ δεχθήκαμε τους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους

Λευκορωσία: Λόγω των ενεργειών του ΝΑΤΟ δεχθήκαμε τους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους
Σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο η στρατιωτική μας συνεργασία με τη Ρωσία λέει η Λευκορωσία
Σχετικά Άρθρα
Οι ενέργειες του ΝΑΤΟ ήταν αυτές που μας ώθησαν να δεχθούμε τους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους στο έδαφος μας λέει το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση η στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.
Επιπλέον, επισημαίνει πως ο έλεγχος των πυρηνικών αυτών όπλων παραμένει στα χέρια της Ρωσίας και δεν μεταφέρεται στη Λευκορωσία.
«Η στρατιωτική συνεργασία Λευκορωσίας – Ρωσίας γίνεται αυστηρά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
Η εκπαίδευση των Λευκορώσων πιλότων που είναι ικανοί να πετούν μαχητικά με συγκεκριμένα πυρομαχικά, ο εκσυγχρονισμός αυτών των αεροσκαφών, όπως και η ανάπτυξη πυρηνικών κεφαλών στο έδαφος της Λευκορωσίας χωρίς τη μεταφορά του ελέγχου τους στο Μινσκ, αλλά και η πρόσβαση στην κατάλληλη τεχνολογία, δεν έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις των άρθρων Ι και ΙΙ της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας.

Δεν είναι κάτι καινούριο

Όπως επισημαίνει η συνεργασία αυτή μεταξύ πυρηνικής και μη πυρηνικής δύναμης, δεν είναι κάτι καινούριο.
«Το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό εφαρμόζει την πρακτική «κοινών πυρηνικών αποστολών», τα μαχητικά των κρατών – μελών της Συμμαχίας είναι πιστοποιημένα για πτήσεις με πυρηνικά όπλα, ενώ οι ιπτάμενοι εκπαιδεύονται για τέτοιες αποστολές και γίνονται οι κατάλληλες ασκήσεις.
Στο έδαφος των ευρωπαϊκών – κρατών του ΝΑΤΟ είναι αποθηκευμένες πάνω από 150 τακτικές πυρηνικές κεφαλές των ΗΠΑ ενώ πάνω από 250 αεροσκάφη έχουν προετοιμαστεί για πιθανή χρήση τους» αναφέρει το ΥΠΕΞ της Λευκορωσίας, επισημαίνοντας πως πρέπει η χώρα να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανές επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ.

Χονδροειδείς παρεμβάσεις

Το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, κάνει λόγο για άμεσες και χονδροειδείς παρεμβάσεις της Δύσης στις εσωτερικές υποθέσεις ενός ανεξάρτητου κράτους, υποστηρίζοντας πως έχει ως στόχο την αλλαγή της γεωπολιτικής πορείας και του πολιτικού συστήματος της Λευκορωσίας.
Μάλιστα τονίζει ότι η Λευκορωσία είναι αναγκασμένη να ανταποκριθεί στην ανάπτυξη της δυναμικής του ΝΑΤΟ σε γειτονικά κράτη, αν και επισημαίνει ότι η κούρσα των εξοπλισμών πρέπει να αντικατασταθεί από ένα διάλογο για την παγκόσμια ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης