Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση της προέδρου της Ταϊβάν Tsai Ing-wen σε Κίνα: Οι πιέσεις σας δεν μας πτοούν

Απάντηση της προέδρου της Ταϊβάν Tsai Ing-wen σε Κίνα: Οι πιέσεις σας δεν μας πτοούν
Είμαστε σίγουροι και ήρεμοι, δεν υποχωρούμε ούτε προχωρούμε είπε η πρόεδρος της Ταϊβάν
Σχετικά Άρθρα
Απάντηση στις απειλές της Κίνας προς τις ΗΠΑ με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της σε αμερικανικό έδαφος έδωσε η πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen, η οποία υπογράμμισε πως οι πιέσεις δεν την πτοούν.
Η Κίνα απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στις ΗΠΑ ότι εάν υπάρξει συνάντηση του επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy ή οποιουδήποτε άλλου Αμερικάνου αξιωματούχου με την πρόεδρο της Ταϊβάν Tsai Ing-wen, αυτό θα συνιστά μια μεγάλη πρόκληση που με τη σειρά της θα προκαλέσει αντίποινα.

Δεν είμαστε μόνοι

«Η εξωτερική πίεση δεν θα εμποδίσει την αποφασιστικότητά μας να πάμε στον κόσμο.
Είμαστε ήρεμοι και σίγουροι, δεν θα υποχωρήσουμε ούτε θα προκαλέσουμε.
Η Ταϊβάν θα περπατήσει σταθερά στο δρόμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας και θα πάει στον κόσμο.
Αν και αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος, η Ταϊβάν δεν είναι μόνη» υποστήριξε λίγο πριν την αναχώρηση της για τις ΗΠΑ, η πρόεδρος της Ταϊβάν, Tsai Ing-wen.

Πιθανή συνάντηση με McCarthy

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν έδαφος της και έχει πολλές φορές απευθύνει προειδοποιήσεις προς Αμερικάνους αξιωματούχους να μην συναντώνται με την Tsai Ing-wen, διότι θεωρούν πως αυτή η στάση υποδηλώνει και τη στήριξη των ΗΠΑ στην επιθυμία της Ταϊβάν να είναι ανεξάρτητο κράτος.
Η πρόεδρος της Ταϊβάν πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις στη Γουατεμάλα και στο Μπελίζ ενώ στο πρόγραμμα της προβλέπει και δύο σταθμούς σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως γίνονται κινήσεις για μια συνάντηση του Kevin McCarthy με την πρόεδρο της Ταϊβάν στην Καλιφόρνια στο τέλος του ταξιδιού της, αν και επισημαίνεται πως δεν επιβεβαιωθεί ακόμα κάτι τέτοιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης