Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρεμιέρα για το «Καλάθι του νονού» - Γεωργιάδης: Συνεχίζονται οι σοβαρές μειώσεις στο «καλάθι του Νοικοκυριού»

Πρεμιέρα για το «Καλάθι του νονού» - Γεωργιάδης: Συνεχίζονται οι σοβαρές μειώσεις στο «καλάθι του Νοικοκυριού»
Mείωση 2% στην συνολική αξία του «Καλαθιού ου νοικοκυριού» από την προηγουμένη εβδομάδα, στην οποία υπήρχε ήδη μείωση 2% από την προπερασμένη", σύμφωνα με τον Άδ. Γεωργιάδη
Σχετικά Άρθρα
Σε ισχύ από σήμερα, Τετάρτη 29/3, το «Καλάθι του Νονού» που θα διαρκέσει έως τις 15/4 και αφορά προϊόντα που σχετίζονται με τα δώρα του Πάσχα (παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες κτλ).
Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και  Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, επισκέφτηκε  την Τετάρτη 29/3 δύο καταστήματα παιχνιδιών , με αφορμή την εφαρμογή του νέου "καλαθιού", αναφέροντας σε δηλώσεις του πως έχουν  μπει ήδη 29 αλυσίδες παιχνιδιών.
Σε αυτό το «καλάθι» συμμετέχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ και εθελοντικά όσες επιθυμούν με μικρότερο τζίρο.
Περιλαμβάνει 12 κατηγορίες παιχνιδιών: λαμπάδες και παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, επιτραπέζια και παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.
Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο και το «Καλάθι του Πάσχα» που ουσιαστικά αντικαθιστά το «καλάθι της Σαρακοστής» και δημιουργείται για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι και θα περιλαμβάνει αρνί, τσουρέκια κτλ.

Γεωργιάδης: 22η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και πλέον οι σοβαρές μειώσεις συνεχίζονται

Την 22η εβδομάδα εφαρμογής διανύει το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και «πλέον οι σοβαρές μειώσεις συνεχίζονται», αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο twitter.
Σύμφωνα με τον υπουργό, σημειώνεται μείωση 2% στην συνολική αξία του «Καλαθιού» από την προηγουμένη εβδομάδα, στην οποία υπήρχε ήδη μείωση 2% από την προπερασμένη.
Συγκεκριμένα, από τα 1.134 προϊόντα, τα 40 (3.53%) παρουσίασαν αύξηση τιμής, τα 50 (4.41%) παρουσίασαν μείωση, ενώ 1.044 (92.06%) παρέμειναν σταθερά.
αδ_4.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης