Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιχείρηση Υάκινθος: Στον ανακριτή οι δύο Πακιστανοί - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

Επιχείρηση Υάκινθος: Στον ανακριτή οι δύο Πακιστανοί - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα
Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο
Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθούν σήμερα Παρασκευή 31/3 οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα κατά εβραϊκού στόχου στο κέντρο της Αθήνας.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση που θεωρείται κακούργημα.
Οι δύο Πακιστανοί, οι οποίοι δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο – σήμερα αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου - φέρονται ότι «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».
Στη δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος, ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο.
Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Επιχείρηση Υάκινθος

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της αντιτρομοκρατικής με την κωδική ονομασία «Υάκινθος», καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για άτομα που τυχόν είχαν στρατολογήσει οι δύο τρομοκράτες προκειμένου να συμμετέχουν στη τελική φάση του σχεδίου τους.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 15 προσαγωγές Πακιστανών χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης