Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Νέα ιστορικά από ΜΥΤΙΛ, ήπιες πιέσεις σε τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Νέα ιστορικά από ΜΥΤΙΛ, ήπιες πιέσεις σε τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές δείχνουν αρκετά δυνατές και πως ξεπερνούν τις ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα. Εστιάζουν ξανά οι επενδυτές στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και στο ύψος των επιτοκίων εκτιμώντας ότι οι κεντρικές τράπεζες δε θα είναι πλέον επιθετικές στις αυξήσεις. Παρά το γεγονός ότι τα επιτόκια αυξάνονται, οι αγορές κρατούν. Το ελληνικό χρηματιστήριο, έχει στραμμένο το βλέμμα στο εξωτερικό αλλά και στο εξωτερικό λόγω της προεκλογικής περιόδου. Θέλουν μία καλή διαφορά οι ξένοι επενδυτές πάνω από 3%. Υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι τις εκλογές.

Έχουμε λήξη του πρώτου τριμήνου σήμερα και δεν αποκλείουν οι αναλυτές κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης αποτιμήσεων και αυξημένες συναλλαγές. Σταθεροποιητικό το άνοιγμα στην Ευρώπη και ακολουθούμε και εμείς, αλλά με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές, αναζητώντας ουσιαστικά κατεύθυνση. Ξεχωρίζουν Intrakat, λόγω εξαγοράς, η Μυτιληναίος λόγω νέων ιστορικών υψηλών και από τις τράπεζες η Alpha Bank στα πρώτα λεπτά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Ανακοινώθηκε η πώληση της Άκτωρ στην Intrakat με ένα τίμημα 214 εκατ. ευρώ. Βελτιώνει ισολογισμό η Ελλάκτωρ, αν και χάνει σημαντικό τζίρο, που όμως δημιουργούσε ζημιές. Μαζεύει μετρητά και ετοιμάζει επιστροφή κεφαλαίου. Από την άλλη περιμένουμε πως θα αξιοποιήσει η Intrakat την Άκτωρ και το υψηλό ανεκτέλεστο που διαθέτει προκειμένου να δημιουργήσει υπεραξία στους μετόχους της. Περιμένουμε επίσης να δούμε πως θα χρηματοδοτηθεί η εξαγορά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πάτησε και στα 26 ευρώ η μετοχή που αποτελούν νέα ιστορικά υψηλά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πέριξ του χθεσινού κλεισίματος ο δείκτης με τους αγοραστές να επικεντρώνονται κυρίως στην Alpha Bank. Καλή εικόνα και από Πειραιώς, ενώ υποχωρούν οι άλλες δύο συστημικές. Μετά τα πρώτα λεπτά, λόγω πιέσεων σε ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ πήγε ο δείκτης 0,5% χαμηλότερα.

LAMDA: Βγήκαν πωλήσεις στο ξεκίνημα και έριξαν την τιμή της μετοχής κάτω από τα 5,60 ευρώ.

MIG: Έχει δημοσιεύσει αποτελέσματα χωρίς να περιλαμβάνει την Attica Group που την έχει ταξινομήσει προς πώληση και βλέπουμε πλέον καθαρά τι μένει στον όμιλο και το μέλλον του αν δεν κάνει κάτι. Η δημόσια πρόταση της Πειραιώς είναι λύση για τους μετόχους, η οποία πήρε και παράταση δύο εβδομάδων, δηλαδή μέχρι 21 Απριλίου μετά από αίτημα της τράπεζας.

ATTICA GROUP: Η εικόνα των αποτελεσμάτων δεν ενθουσιάζει παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κέρδη στην τελική γραμμή. Αυτά οφείλονται σε κέρδη από αντιστάθμιση καυσίμων. Είναι υψηλός ο καθαρός δανεισμός και η αύξηση των επιτοκίων έως ένα βαθμό θα μπορούσε να επηρεάσει, αν και έχει ομολογιακό και μέρος δηλαδή των δανείων είναι κλειδωμένο το επιτόκιο. Δεν μπορούμε να πούμε πως μας ικανοποιούν. Και εδώ η δημόσια πρόταση που θα γίνει, προσφέρει τρομερό σημείο εξόδου για τους επενδυτές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Άνοιξε με 1.000 τεμάχια στα 3,9350 ευρώ και μετά με 10 τεμάχια πήγε στα 4,04 ευρώ.

CPI: Αποτελέσματα εξαμήνου δημοσίευσε η συγκεκριμένη και είναι φτωχά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Tα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης