Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πονοκέφαλος των ρωσικών «ιπτάμενων βομβών» 500 κιλών ισοπεδώνει την Ουκρανία - Το Κίεβο παραδέχεται την ανικανότητα του

Ο πονοκέφαλος των ρωσικών «ιπτάμενων βομβών» 500 κιλών ισοπεδώνει την Ουκρανία - Το Κίεβο παραδέχεται την ανικανότητα του
Σύμφωνα με αναφορές, δέκα ρωσικά αεροσκάφη Su-35 επιτέθηκαν στην περιοχή Sumy με 11 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες και έναν πύραυλο Kh-31P στις 24 Μαρτίου
Σχετικά Άρθρα

Η ρίψη φτερωτών κατευθυνόμενων εναέριων βομβών από αεροσκάφη που κρύβονται έξω από την εμβέλεια της αεράμυνας της Ουκρανίας αποτελεί νέα απειλή από τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ουκρανικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας Yuriy Ihnat.
Μιλώντας στην ουκρανική εθνική τηλεόραση στις 30 Μαρτίου, ο Yuriy Ihnat είπε ότι εχθρικά ρωσικά αεροσκάφη έριξαν κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες πάνω από την περιοχή που τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν, ανέφερε η New Voice of Ukraine.
Σύμφωνα με αναφορές, δέκα ρωσικά αεροσκάφη Su-35 επιτέθηκαν στην περιοχή Sumy με 11 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες και έναν πύραυλο Kh-31P στις 24 Μαρτίου.
Μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έριξαν μια εναέρια βόμβα στη Bilopillia στην περιοχή Sumy εκείνο το βράδυ του Μαρτίου 28.
«Αυτή είναι μια νέα απειλή που έχει εμφανιστεί μπροστά μας… Βόμβες 500 κιλών που πετούν δεκάδες χιλιόμετρα…» είπε.
Όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις φαινόταν να χρησιμοποιούν τη βόμβα FAB-500M-62, που πιστεύεται ότι είναι εξοπλισμένη με ένα κιτ εναέριας καθοδήγησης που ονομάζεται Modul Planirovaniya I Korrektsi (MPK), ή «μονάδα ολίσθησης και διόρθωσης».

Ένα ρωσικό μέσο ενημέρωσης δημοσίευσε εικόνες μιας εναέριας βόμβας FAB-500 που δεν είχε εκραγεί που βρέθηκε σε έναν από τους δρόμους της συνοικίας Kuibyshevsky του Ντόνετσκ. 
Στις αρχές Ιανουαρίου, η εικόνα μιας βόμβας FAB-500M-62 με ένα μυστήριο κιτ πτερυγίων εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Η βόμβα προφανώς τοποθετήθηκε σε ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-34 Fullback.

Εκείνη την εποχή, οι χρήστες του Διαδικτύου συνέκριναν το ρωσικό όπλο που φαίνεται στη φωτογραφία με την οικογένεια βομβών Joint Direct Attack Munition (JDAM) που έχουν δώσει οι ΗΠΑ στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

 

Λίγο αφότου ο ουκρανικός στρατός φέρεται να άρχισε να χρησιμοποιεί την παρεχόμενη από τις ΗΠΑ βόμβα JDAM σε θέσεις που κατείχαν οι Ρωσία στην περιοχή Bakhmut, εμφανίστηκαν αναφορές για τη χρήση της βόμβας FAB-500M-62 από τη Ρωσία με κιτ εναέριας καθοδήγησης.
Στις 30 Μαρτίου, ο Yuriy Ihnat έκανε λόγο για δυτικά μαχητικά αεροσκάφη, αναφέροντας την επικίνδυνη κατάσταση όπου οι δυνάμεις του Κιέβου δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις εναέριες βόμβες. 
Είπε ότι αυτό που χρειάζεται η Ουκρανία σε αυτή τη συγκυρία είναι ένα δυτικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων για την καταπολέμηση αυτής της νέας ρωσικής στρατηγικής εισβολής.
«Κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Όχι μόνο με τα συστήματα αεράμυνας που περιμένουμε, αλλά ακόμα να αυξήσουμε την πίεση και να εργαστούμε με δυτικούς εταίρους για τη δημιουργία ενός αεροπορικού συνασπισμού και την παροχή στην Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης