Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Στρατηγική επιλογή απέναντι στην παράνομη μετανάστευση ο φράχτης στον Έβρο

Βαρβιτσιώτης: Στρατηγική επιλογή απέναντι στην παράνομη μετανάστευση ο φράχτης στον Έβρο
"Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θέλει να προχωρήσει μπροστά ή αν θα κάνει βήματα οπισθοδρόμησης", τόνισε ο Μ. Βαρβιτσιώτης
«Δεν υπάρχει πρώτη και δεύτερη κάλπη. Η κάλπη των εθνικών εκλογών είναι μία. Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θέλει να προχωρήσει μπροστά ή αν θα κάνει βήματα οπισθοδρόμησης, αν θέλει δηλαδή να μπει σε μια περίοδο ακυβερνησίας ή συγκυβερνήσεων ετερόκλητων δυνάμεων, οι οποίες δεν δημιουργούν προϋποθέσεις σταθερότητας», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ, Μ. Βαρβιτσιώτης.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι διανύουμε μια περίοδο διεθνούς αβεβαιότητας με γεωπολιτικές και οικονομικές αναταράξεις και η χώρα πρέπει να έχει δυνατή φωνή και σταθερή πορεία.
«Είναι πολύ σημαντικό να μην ανακόψουμε την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει μπει η χώρα, να μη διακινδυνεύσουμε τη διεθνή της θέση» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτά είναι που θα κρίνει ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου.

Για τον φράχτη στον Έβρο

Μιλώντας για την επέκταση του συνοριακού φράχτη στον Έβρο, ο κ. Βαρβιτσιώτης τον χαρακτήρισε στρατηγική επιλογή και έργο εθνικής σημασίας, που θα προχωρήσει ανεξάρτητα από το αν θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ και το οποίο δεν αφήνει περιθώρια στην Τουρκία να εργαλειοποιήσει ξανά προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, όπως έκανε το Φεβρουάριο του 2020.
Όπως ανέφερε, ο φράχτης αποτελεί εμπόδιο στα κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών.
Ως προς τα θαλάσσια σύνορα επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ενισχύσει το Λιμενικό Σώμα και την αποτρεπτική του ισχύ και στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία, πρέπει να συζητηθεί η καλύτερη αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και από τη δική της πλευρά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης