Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Καθοριστική η κάλπη στις 21/5 – Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει η χώρα στην κατάσταση χάους

Οικονόμου: Καθοριστική η κάλπη στις 21/5 – Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει η χώρα στην κατάσταση χάους
«Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα σε ό,τι αφορά το θέμα του προσφυγικού, του μεταναστευτικού, οχυρώνεται πίσω από θέσεις οι οποίες στην ουσία φωτογραφίζουν την πρόθεσή του να επανέλθει η χώρα στην κατάσταση χάους που ζήσαμε το 2015-2019, ανέφερε ο Γ. Οικονόμου
Στην κάλπη της 21ης Μαΐου «ζητάμε και θέλουμε ισχυρή ΝΔ, τόσο ισχυρή έτσι ώστε σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να προκύψει μια Κυβέρνηση που θα εμπνέει σοβαρότητα, σταθερότητα και κυρίως το αίσθημα της συνέχειας», τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» για τις εκλογές και τη σημασία της ψήφου της 21ης Μαΐου, σημείωσε πως ότι αυτή η κάλπη είναι κρίσιμη και καθοριστική για να διαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις της επόμενης μέρας.
«Ρωτήστε για συνεργασίες εκείνους που πιστεύουν ότι η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα το οποίο μπορεί να προσφέρει στη χώρα σταθερότητα. Εμείς, αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή είναι ότι στην πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου οι πολίτες θα κληθούν να συγκρίνουν την Ελλάδα του 2023 με την Ελλάδα του 2019, να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν προτάσεις και αξιοπιστία για το πώς η χώρα θα πορευτεί την επόμενη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε πως ο κόσμος με την ψήφο του θα τα λάβει όλα υπόψη του και είναι βέβαιο ότι στο τέλος αυτού του εκλογικού κύκλου η Ελλάδα θα έχει μια σταθερή και αποτελεσματική Κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «στην πορεία προς τις εκλογές το βασικό ζήτημα είναι οι προϋποθέσεις για να πάει η χώρα μπροστά. Ο κόσμος ξέρει ποια είναι η καθαρή πρόταση διακυβέρνησης. Έχουμε ακούσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, αυτό το βαρύγδουπο τίτλο περί «προοδευτικής διακυβέρνησης». Γιατί κανείς δεν την προσδιορίζει; Να μας πουν ότι «προοδευτική διακυβέρνηση» είναι ο κ. Βαρουφάκης που θα κυβερνά μαζί με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Ανδρουλάκη.

Για μεταναστευτικό και τη στάση ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα σε ό,τι αφορά το θέμα του προσφυγικού, του μεταναστευτικού, οχυρώνεται πίσω από θέσεις οι οποίες στην ουσία φωτογραφίζουν την πρόθεσή του να επανέλθει η χώρα στην κατάσταση χάους που ζήσαμε το 2015-2019».
Αφού σημείωσε πως δεν είναι μεμονωμένα τα περιστατικά, εξήγησε «η τροπολογία του κ. Παπαδημούλη κόντρα στην απόφαση για την υποστήριξη μέτρων επιτήρησης στον φράχτη. Η δημόσια τοποθέτηση του κ.Τζανακόπουλου ότι ο φράχτης στον Έβρο είναι παράνομος. Τα μισόλογα στις συνεχείς μας ερωτήσεις για τον αν στην οποιαδήποτε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε ένα σχήμα διακυβέρνησης θα γκρέμιζε το φράχτη ή θα συνέχιζε τον φράχτη. Οι συνεχείς μας ερωτήσεις αν η θάλασσα έχει σύνορα ή αν δεν έχει σύνορα. Οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στελεχών του και στο εσωτερικό -κυρίως όμως στο εξωτερικό- οι οποίες σπεύδουν συνεχώς να υιοθετήσουν απόψεις που συκοφαντούν τη χώρα μας. Θυμόμαστε την περίπτωση του δήθεν νεκρού παιδιού στον Έβρο».
Σε ό,τι αφορά το θέμα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «αυτό που με συνέπεια κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια, είναι να συκοφαντεί τη χώρα στο εξωτερικό, υιοθετώντας την προπαγάνδα της απέναντι πλευράς, ή υιοθετώντας πράγματα τα οποία εκθέτουν τη χώρα. Ο κάθε αντικειμενικός πολίτης, δεν μπορεί παρά να διαπιστώνει την τεράστια διαφορά που υπάρχει στο θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού και του προσφυγικού στη χώρα σήμερα σε σχέση με την περίοδο 2015-2019».
Σημείωσε ότι «η πατριωτική πολιτική δεν είναι κενή περιεχομένου, σημαίνει να ενισχύεις τη διεθνή ισχύ της χώρας, να θωρακίζεις τα σύνορα, να ενισχύεις την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων, να φυλάς τα σύνορα, να αντιμετωπίζεις φαινόμενα σαν και αυτά που ζήσαμε το 2015-2019, όπου οι μετανάστες που «λιάζονταν» ή «έψαχναν για επενδύσεις στην ελληνική Περιφέρεια», διέλυαν τον κοινωνικό ιστό και ταυτόχρονα δεν είχαν και μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση, όπως οφείλουν να έχουν από μια πολιτισμένη χώρα. Αυτή είναι μια πολιτική σοβαρή και πατριωτική».

Για την τραγωδία των Τεμπών

Κάνοντας αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών, ανέφερε πως «αυτό που κάνει ακόμα πιο επιτακτικά τα διλήμματα των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι να δούμε ποιος είναι εκείνος που έχει δώσει τα εχέγγυα, που έχει τις δυνατότητες, που πιστεύει πραγματικά και έχει δώσει δείγματα γραφής σύγκρουσης και ρήξης με αυτές τις εστίες του βαθέος κράτους στο παρελθόν».
Συμπλήρωσε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους σιδηροδρομικούς, τις Διοικήσεις, έτσι ώστε η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων, που έχει γίνει σε ένα τμήμα, που έχει γίνει για τις εμπορικές αμαξοστοιχίες και για κάποιες άλλες τοπικές γραμμές, να συνεχιστεί και να προχωρήσει με ασφάλεια.
«Εξελίσσεται και με πολύ γρήγορους ρυθμούς, η επικοινωνία με ειδικούς από την Ευρώπη και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με αξιωματούχους σιδηροδρομικών Αρχών, ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν πιο προηγμένα σιδηροδρομικά συστήματα από εμάς, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και για την υποστήριξη. Η ανασυγκρότηση των σιδηροδρόμων και μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα είναι κεντρική και βασική μας προϋπόθεση, όπως και βασική μας προτεραιότητα είναι να υλοποιηθεί αυτό που εξαγγείλαμε πριν από 15 μέρες, η ασφαλής επανεκκίνηση στο σύνολο του δικτύου», τόνισε.

Η Κυβέρνηση δίπλα στην κοινωνία

«Είναι η προσπάθεια της Κυβέρνησης για να υπάρξει μια προστασία, προκειμένου να μην έχουμε μια καινούργια γενιά «κόκκινων δανείων» εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων από την Ε.Κ.Τ.. Θα επιμείνουμε και θα συνεχίσουμε για να μεγαλώσει η περίμετρος αυτή και προφανώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Κάθε φορά θέλουμε η περίμετρος αυτή να μεγαλώνει.
Υπάρχουν μια σειρά από μέτρα που προσφέρουν ουσιαστική διέξοδο και προστασία, χωρίς να κοροϊδεύουμε τον κόσμο ότι τα χρέη μπορεί να σβηστούν με έναν νόμο και ένα άρθρο και χωρίς να τα κρύβουν κάτω από το χαλί και να είναι σε μια ομηρία κατά το διηνεκές, με αποτέλεσμα όσο περνά ο χρόνος η κατάσταση να χειροτερεύει. Μεταξύ του 2019 και του 2023 στη χώρα άλλαξαν πολλά. Ένα από αυτά που δεν άλλαξαν είναι ο κ. Τσίπρας. Ένα από αυτά που δεν άλλαξαν είναι οι εύκολες υποσχέσεις, οι υποσχέσεις για παροχές από τα «λεφτόδεντρα» των φόρων», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.
Υπενθύμισε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι κεντρική προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας είναι η αύξηση των μισθών, η σύγκλιση με το μέσο όρο της Ε.Ε..
Τέλος, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση, προκειμένου να περιορίσει το αποτύπωμα της ακρίβειας στον οικονομικό βίο των νοικοκυριών εφάρμοσε μια σειρά από μέτρα, όπως το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και το «Market Pass».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης