Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεμοστρόβιλοι και καταιγίδες σαρώνουν τις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 11 οι νεκροί, ανυπολόγιστες οι καταστροφές

Ανεμοστρόβιλοι και καταιγίδες σαρώνουν τις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 11 οι νεκροί, ανυπολόγιστες οι καταστροφές
Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν με μανία την Πολιτεία Αρκάνσας, στον αμερικανικό Νότο, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις νότιες και ανατολικό-κεντρικές ΗΠΑ καθώς ανεμοστρόβιλοι και σφοδρές καταιγίδες κατέστρεψαν σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας προετοιμάζεται για πιθανές ισχυρές καταιγίδες.
Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν με μανία την Πολιτεία Αρκάνσας, στον αμερικανικό Νότο, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.
Η κομητεία Πουλάσκι, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα του Αρκάνσας, η Λιτλ Ροκ, και που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα.
Οι κάτοικοι εκεί ξύπνησαν βλέποντας εικόνας καταστροφής.
Ο ανεμοστρόβιλος διέλυσε στέγες και τοίχους κτιρίων, σκόρπισε αυτοκίνητα σαν να ήταν παιγνίδια, ξερίζωσε δέντρα και κατέστρεψε μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης.
Η πόλη Γούιν, στο βορειοανατολικό τμήμα της Πολιτείας, «κόπηκε ουσιαστικά στη μέση από τις ζημιές από τα ανατολικά προς τα δυτικά».
Οι υπηρεσίες διαχείρισης καταστροφών του Μισισιπή ανέφεραν επίσης έναν θάνατο ανθρώπου και πολλούς τραυματισμούς στην κομητεία Ποντοτόκ περίπου 200 μίλια νότια του Μέμφις.
Ένας ηλικιωμένος σκοτώθηκε επίσης στην Αλαμπάμα όταν ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε το σπίτι του, τόνισαν οι αρχές της πόλης Χάντσβιλ, κοντά στα σύνορα με το Τενεσί.
Βόρεια, στη μικρή πόλη Μπελβιντέρε, δυτικά του Σικάγο στην Πολιτεία Ιλινόις, λόγω σφοδρής καταιγίδας μέρος στέγης και της πρόσοψης του θεάτρου Apollo κατέρρευσε την ώρα που διεξαγόταν μια συναυλία ενός συγκροτήματος heavy metal.

us_b.jpg
Εικόνες καταστροφής

Οι αρχές εκεί ανέφεραν έναν θάνατο και 28 τραυματισμούς, εκ των οποίων πέντε νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.
Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν τραυματισμένους θεατές να απομακρύνονται με φορεία και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα χώρο γεμάτο από ένα σωρό από συντρίμμια μέχρι τη μέση και μια τρύπα στην οροφή.
Στη γειτονική Πολιτεία Ιντιάνα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καταιγίδα στην κομητεία Σάλιβαν, σύμφωνα με τις αρχές.
map.png

Σχεδόν 200.000 σπίτια παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση σήμερα στην Ιντιάνα, το Οχάιο, το Αρκάνσας και το Ιλινόις, σύμφωνα με την αμερικανική Poweroutage.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους και ισχυρές καταιγίδες που ενδέχεται να πλήξουν το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Οχάιο.
Πριν από μια εβδομάδα, ένας ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Μισισιπή, σκοτώνοντας 25 ανθρώπους, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές. Ο πρόεδρος Joe Biden επισκέφθηκε την περιοχή την Παρασκευή (31/3/2023). www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης