Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Η αποτρεπτική μας πολιτική θα συνεχίσει, θα επεκτείνουμε τον φράχτη στον Έβρο

Μηταράκης: Η αποτρεπτική μας πολιτική θα συνεχίσει, θα επεκτείνουμε τον φράχτη στον Έβρο
«Το μεταναστευτικό, ειδικά για τους νησιώτες, είναι ο βασικός παράγων που ο κόσμος θα ψηφίσει Κυριάκο Μητσοτάκη την 21η Μαϊου, ανέφερε ο Ν. Μηταράκης
«Η αποτρεπτική μας πολιτική θα συνεχίσει, θα επεκτείνουμε τον φράχτη (στον Έβρο), θα υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τα συνοδά έργα και τα έργα επιτήρησης. Υπάρχει πρόβλεψη 100 εκατ. ευρώ για επιπλέον 80 χλμ στον φράχτη», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης.
Ο κ. Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι «ο φράχτης επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του», ενώ υπογράμμισε τη σημασία των καλών σχέσεων με την Τουρκία.
Όπως ανέφερε, «είναι καλό να διατηρήσουμε μία καλή σχέση με την Τουρκία. Την Τρίτη, μαζί με τον Ν. Παναγιωτόπουλο θα δω τον H. Akar και τον S. Soylu, στο πλαίσιο δημιουργίας γέφυρας συνεργασίας με τη γείτονα».

Για ΣΥΡΙΖΑ

Κάνοντας αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «συστηματικά μας έχουν κατηγορήσει για δήθεν επαναπροωθήσεις, εναντίον του λιμενικού και της αστυνομίας, εναντίον των ηρώων που καθημερινά δίνουν μάχη στα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορά μας για να προστατεύσουμε τη χώρα μας».

Περί εκλογών

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, «το μεταναστευτικό θα αποτελέσει βασικό σημείο αντιπαράθεσης για τις εκλογές της 21ης Μαϊου. Η κυβέρνηση μιλάει με αποτελέσματα, μειώσαμε τις ροές κατά 80% και αποσυμφορήσαμε τα νησιά μας».
Όπως είπε «το μεταναστευτικό, ειδικά για τους νησιώτες, είναι ο βασικός παράγων που ο κόσμος θα ψηφίσει Κυριάκο Μητσοτάκη την 21η Μαϊου».
Σημείωσε πως «την τελευταία τριετία επί Μητσοτάκη, έφυγαν από τη χώρα μας πολλοί περισσότεροι από όσους ήρθαν. Άρα, η χώρα μας δεν είναι η βασική πύλη εισόδου στην Ευρώπη».
«Φέτος, μόνο το 5% των αφίξεων σε όλη την Ε.Ε πέρασε από την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης