Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Quest: Ρίχνει 30 εκατ. ευρώ για εξαγορές – Βλέπει ήπια αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2023

Quest: Ρίχνει 30 εκατ. ευρώ για εξαγορές – Βλέπει ήπια αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2023
Αναμένει αύξηση ενοποιημένων πωλήσεων και κερδών ανάλογη με αυτή που είδαμε το 2022
Ανάπτυξη μέσω εξαγορών συνεχίζει να αναζητάει η Quest Συμμετοχών, που είδε το 2022 να βελτιώνει ήπια τα μεγέθη της. Η διοίκηση έχει επενδυτικό πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα να θέλει να τα διαθέσει σε επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη.
Με βάση τα στοιχεία του 2022 διαθέτει περιουσιακά στοιχεία 691 εκατ. ευρώ και αρνητικό καθαρό δανεισμό.
Όπως ανέφερε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών, οι προοπτικές έχουν βελτιωθεί και πλέον δεν υπάρχουν τα προβλήματα στον εφοδιασμό ενώ έχουν μειωθεί και τα κόστη μεταφοράς (έχουν υποχωρήσει τα ναύλα) και το ενεργειακό κόστος.
Πιο αναλυτικά και με βάση τους κλάδους που δραστηριοποιείται περιμένει για την εμπορική δραστηριότητα, μικρή αύξηση πωλήσεων και παρόμοια κερδοφορία το 2023 έναντι του 2022.
Παράλληλα επεκτείνεται στη Ρουμανία και αναμένει πίεση στα περιθώρια της Apple, η οποία θα αντισταθμιστεί από την επέκταση στο εξωτερικό και τον κλάδο κλιματιστικών (ΓΕΔ).
Για τον κλάδο της πληροφορική περιμένει αύξηση πωλήσεων και κερδών λόγω των επενδύσεων που θα γίνουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Η ανάπτυξη μπορεί να φτάσει σε υψηλό μονοψήφιο ή χαμηλό διψήφιο ποσοστό είπε η διοίκηση.
Στις ταχυδρομικές υπηρεσίες αναμένει ήπια αύξηση πωλήσεων και κερδών προ φόρων και στην ενέργεια αναμένει επίσης βελτίωση.
Συνολικά, αναμένει αύξηση ενοποιημένων πωλήσεων και κερδών ανάλογη με αυτή που είδαμε το 2022.
Σημειώνεται πως τα καθαρά κέρδη το 2022 σε επαναλαμβανόμενη βάση σημείωσαν μικρή μείωση λόγω υψηλότερης φορολογίας έναντι του 2021.
Πλέον ενοποιεί τη Γ.Ε. Δημητρίου και περιμένει πωλήσεις 40-50 εκατ. ευρώ χωρίς να αποκλείει να ξεπεράσει το νούμερο αυτό, λόγω του προγράμματος της Κυβέρνησης για ενεργειακή αναβάθμιση.
Μάλιστα επειδή έχουν υποχωρήσει και τα μεταφορικά κόστη από την Κίνα, αναμένει βελτίωση των περιθωρίων.
Η εν λόγω δραστηριότητα, όπως τονίστηκε έχει σχεδόν διπλάσια περιθώρια από τις άλλες.
Για την ΑCS σημειώθηκε πως έγιναν αυξήσεις το 2022 και κοιτάζει κάποιες επιπλέον ακόμα το 2023, αλλά οι ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι μία πολύ ανταγωνιστική αγορά.
Σημειώθηκε επίσης πως έχει μειωθεί το ενεργειακό κόστος και βοηθάει την πορεία των κερδών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης