Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Intralot: Έτος ευκαιριών το 2023 στις ΗΠΑ – Βελτίωση μεγεθών αναμένεται το 2023

Intralot: Έτος ευκαιριών το 2023 στις ΗΠΑ – Βελτίωση μεγεθών αναμένεται το 2023
To πρώτο τρίμηνο του 2023 κινείται υψηλότερα από το αντίστοιχο περσινό και περιμένει διατήρηση της τάσης η διοίκηση της εισηγμένης
Σχετικά Άρθρα
Έτος ευκαιριών χαρακτήρισε το 2023 η διοίκηση της Intralot κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με την πορεία των μεγεθών το 2022.
Το πρώτο τρίμηνο του 2023 κινείται καλύτερα από το αντίστοιχο περσινό και η διοίκηση περιμένει βελτίωση πωλήσεων και EBITDA, ενώ βελτιωμένο θα είναι και το περιθώριο EBITDA, αφού φέτος δεν ενοποιείται η Μάλτα που είχε χαμηλό περιθώριο.
Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει τρία νέα συμβόλαια σε Ασία-Ειρηνικό και είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες στις ΗΠΑ.
Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης, η διοίκηση στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στην αναδιάρθρωση του ομολόγου λήξης 2024 και τους επόμενους μήνες θα έχει να πει περισσότερα, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσει εύκολα η συμφωνία.
Έχει γίνει η σχετική προετοιμασία από την εταιρεία και πλέον επικεντρώνεται σε αυτό.
Η διοίκηση ανέλυσε τα αποτελέσματα του 2022 τα οποία δείχνουν σαφέστατη βελτίωση και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εμφανίζουν κέρδη (το 2021 υπήρχαν σημαντικά έκτακτα κέρδη από την αναδιάρθρωση του δανείου).
Οι προσπάθειες της διοίκησης της Intralot αποδίδουν και πλέον αποτυπώνονται και στα αποτελέσματα.
Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ομίλου, Σωκράτης Κόκκαλης, ανέφερε πως πέτυχε τους κύριους επιχειρηματικούς της στόχους, ως αποτέλεσμα των έντονων προσπαθειών για βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και διοικητικής αναδιοργάνωσης.
Τώρα εστιάζει στην αξιοποίηση νέων ευκαιριών ανάπτυξης στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας στον κόσμο, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αναχρηματοδότηση των ομολογιών λήξης 2024.
Σημειώνεται πως για το σύνολο του 2022 είχε μικρή μείωση πωλήσεων αλλά αύξηση EBITDA στα 123 εκατ. ευρώ (+11,3%) και καθαρά κέρδη 11,9 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε στα 490,5 εκατ. ευρώ από 497,2 εκατ. ευρώ.
Το 2022 ήταν μία χρονιά σημαντικών αλλαγών για τη βελτίωση του ισολογισμού.
Έγινε αύξηση κεφαλαίου, αποκτήθηκε το 100% της αμερικανικής θυγατρικής, έγιναν μειώσεις εξόδων στην κεντρική διοίκηση και αναδιάρθρωση δανεισμού.
Τώρα υλοποιείται η στρατηγική της εξάπλωσης της Intralot Inc. με την απόκτηση συμβολαίου στο Οχάιο αλλά και στον Καναδά.
Για τον Καναδά έδωσε μία εκτίμηση για EBITDA 2-4 εκατ. ευρώ η διοίκηση αλλά για το Οχάιο δεν έδωσε κάποια εκτίμηση καθώς περιμένει πρώτα να δει την πορεία που θα έχει στο ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης