Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ το παίρνουν απόφαση: Η Ουκρανία δεν μπορεί να τελειώσει άμεσα τον πόλεμο με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ το παίρνουν απόφαση: Η Ουκρανία δεν μπορεί να τελειώσει άμεσα τον πόλεμο με τη Ρωσία
Οι ΗΠΑ εκτιμούν πως τους επόμενους μήνες θα υπάρξει αδιέξοδο στη ζώνη σύγκρουσης στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden εμφανίζεται απαισιόδοξη σχετικά με τις δυνατότητες και τις ικανότητες του ουκρανικού στρατού να καταφέρει οποιαδήποτε επιτυχία στο πολεμικό μέτωπο με τη Ρωσία και εκτιμά πως τους επόμενους μήνες θα υπάρξει αδιέξοδο στη ζώνη σύγκρουσης.
Όπως μεταδίδει το CNN, πλέον η αμερικανική κυβέρνηση αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η Ουκρανία δεν μπορεί να τελειώσει άμεσα τον πόλεμο με τη Ρωσία.
«Θα είναι δύσκολο για την Ουκρανία να έχει επιτυχίες.
Στα έγγραφα που διέρρευσαν, διαφαίνεται πιθανό αδιέξοδο στη σύγκρουση» επισημαίνει ένας αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται και ο οποίος επισημαίνει πως η δημοσιοποίηση της αξιολόγησης αυτής των ΗΠΑ δεν βοηθά σε καμία περίπτωση την Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη απόρρητα έγγραφα, ανέφερε πως η ουκρανική αντεπίθεση δεν πρόκειται να αποφέρει τίποτα το ιδιαίτερο και πως το Κίεβο δεν πρόκειται να επιτύχει τους στόχους του για σημαντική ανακατάληψη εδαφών καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και πυρομαχικά.

Αδιέξοδο μηνών

Κατά τις εκτιμήσεις Αμερικάνων αξιωματούχων, η πολεμική σύγκρουση αναμένεται να οδηγηθεί σε ένα αδιέξοδο που πιθανότατα θα κρατήσει για αρκετά μεγάλο διάστημα.
Όπως επισημαίνεται, από τη μια οι Ουκρανοί κινδυνεύουν έως τα τέλη Μαΐου να χάσουν την αεράμυνα τους και άρα, μεταξύ άλλων την προστασία των στρατιωτών τους στην πρώτη γραμμή αλλά και τις πιθανότητες για μια ισχυρή αντεπίθεση, ενώ από την άλλη δεν έχουν εκλείψει τα μακροχρόνια προβλήματα όσον αφορά την επίθεση της Ρωσίας.
«Η εκστρατεία φθοράς της Ρωσίας στο Donbass είναι πιθανό να οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο, εμποδίζοντας το στόχο της Μόσχας να καταλάβει όλη την περιοχή εντός του 2023» αναφέρει ένα από τα απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου.

Ξεκάθαρες οι προκλήσεις για την Ουκρανία

Όπως επισημαίνει ο Mark Hertling, απόστρατος Αμερικάνος υποστράτηγος και στρατιωτικός αναλυτής, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ουκρανία με την προγραμματισμένη αντεπίθεση της είναι ξεκάθαρες εδώ και εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον Hertling, είναι αναγκαίο οι ουκρανικές δυνάμεις να ενισχυθούν με προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό και να διασφαλίσουν ότι είναι επαρκείς οι εφοδιαστικές αλυσίδες.
«Δεν υπάρχει κάτι στα έγγραφα αυτά που θα με έκανε να αλλάξω τα σχέδια μου ως διοικητής» υπογράμμισε ο Hertling, αναφέροντας πως υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για τις τοποθεσίες των ουκρανικών μονάδων και τις δυνατότητες των πυρομαχικών και του εξοπλισμού τους, αν και όπως λέει, «είναι πολύ πιθανό οι Ρώσοι να τα γνώριζαν ήδη όλα αυτά».

Επικοινωνία Blinken – Kuleba

Σε μια προσπάθεια πάντως να υποβαθμίσει το περιεχόμενο αυτών των απόρρητων εγγράφων, ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, Anthony Blinken επικοινώνησε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Dmytro Kuleba προκειμένου να του εκφράσει την ακλόνητη και ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.
Επιπλέον, ο Blinken απέρριψε κάθε σενάριο ότι οι ΗΠΑ αμφισβητούν την ικανότητα της Ουκρανίας να κερδίσει στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης