Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky πιέζεται και αναζητάει διέξοδο στην αντεπίθεση… που θα αποτύχει – Σοκ και δέος οι Wagner σκότωσαν 38.000 Ουκρανούς σε Bakhmut και Soledar

O Zelensky πιέζεται και αναζητάει διέξοδο στην αντεπίθεση… που θα αποτύχει – Σοκ και δέος οι Wagner σκότωσαν 38.000 Ουκρανούς σε Bakhmut και Soledar
Ο Zelensky αναζητάει διέξοδο στην αντεπίθεση που θα αποτύχει
(upd 11) O Ουκρανός Πρόεδρος Zelesnky αρχίζει να πιέζεται από παντού.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 15 μήνες, πάνω από 270.000 Ουκρανοί νεκροί και τραυματίες χωρίς να έχουν επιτύχει τίποτα στο στρατιωτικό μέτωπο.
Από τις αρχές Ιανουαρίου 2023 έως σήμερα ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει επιτύχει ούτε μια νίκη στο μέτωπο των 1.550 χιλιομέτρων.

Με βάση τους Wagner μόνο στις περιοχές του Bakhmut και του Soledar σκοτώθηκαν 38.000 Ουκρανοί στρατιώτες και στο τέλος και οι δύο πόλεις πέρασαν στον έλεγχο των ρώσων, η Ουκρανική άμυνα κατέρρευσε.

Η Ουκρανία πριν τον πόλεμο ήταν από τα πιο διεφθαρμένα κράτη στον κόσμο, προφανώς τίποτε δεν άλλαξε, ήδη κατηγορούν τον Zelensky και την παρέα του ότι υπεξαίρεσε 400 εκατ δολάρια…

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν έχοντας αλλάξει τακτικές για να μετριάζουν τις απώλειες τους όπως δηλώνουν και οι Ουκρανοί, ανασυντάσσονται, φέρνουν νέα όπλα … ενώ οι Ουκρανοί παρακαλούν για βοήθεια στην Δύση η οποία τους έχει δώσει έως τώρα 125 δισεκ. δολάρια.

Για τους Ουκρανούς η μόνη διέξοδος είναι η αντεπίθεση η οποία θα αποτύχει.
Ας αναλογιστούμε ότι το 80% της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας καταστράφηκε και το 72% των τεθωρακισμένων της.
Επίσης ο Ουκρανικός στρατός αποτελείται από ηλικίες 16 ετών έως 60 ετών και οι ειδικές δυνάμεις των Ουκρανών έχουν αφανιστεί αφού όταν ήρθαν σε απευθείας σύγκρουση με τους ρώσους αφανίστηκαν.

Ο Zelensky αναζητάει διέξοδο στην αντεπίθεση που θα αποτύχει

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky χρειάζεται μια αντεπίθεση για να αποδείξει στη Δύση ότι η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει χρησιμοποιείται σωστά, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR) A. Marochko
«Φυσικά, ο Zelensky πρέπει να τους δείξει κάτι, όπως μια αντεπίθεση, ίσως να πάρει πίσω κάποιες περιοχές ή οικισμούς για να δείξει ότι τα δυτικά κεφάλαια δεν πρόκειται να σπαταληθούν στην Ουκρανία», είπε ο ειδικός, σχολιάζοντας τι θα μπορούσε να είναι μια πιθανή ουκρανική επίθεση.
Κατά τους ρώσους τα ουκρανικά στρατεύματα δεν είναι έτοιμα για αντεπίθεση αυτή τη στιγμή γιατί χρειάζονται περισσότερο προσωπικό και εξοπλισμό.
Εξάλλου, χρειάζονται καλό καιρό για μια στρατιωτική επιχείρηση αυτού του είδους, «χωρίς βροχή για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, έτσι ώστε η γη να είναι εντελώς στεγνή».

«Τα οχήματα με τροχούς και ερπύστριες πρέπει να μπορούν να κινούνται, γιατί διαφορετικά θα κολλήσουν στη λάσπη και θα χάσουν την ικανότητα να ελίσσονται γρήγορα.
Μια αντεπίθεση απαιτεί πολύ γρήγορους, ελιγμούς, επομένως ο καιρός παίζει βασικό ρόλο εδώ».

Σύμφωνα με τον Marochko, μια αντεπίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε περιοχή της γραμμής επαφής, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα είναι πανέτοιμα να την αποκρούσουν.
«Οι Ρωσικές μονάδες ετοιμάζονται για μια υποτιθέμενη αντεπίθεση με όλη τη σοβαρότητα. Έχουν πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και αμυντικές δομές στη διάθεσή τους. Αυτή τη στιγμή γίνονται τα πάντα για να αποκρουστεί μια αντεπίθεση.
Ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν μια ουκρανική επίθεση, μην αφήνοντας την Ουκρανία να συγκεντρώσει σοβαρές δυνάμεις κοντά στην πρώτη γραμμή.

«Για αυτόν τον σκοπό, τα πυρά μας στοχεύουν τις αποθήκες, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Γι' αυτό ο εχθρός δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει επαρκείς ποσότητες ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού που είναι απαραίτητοι για μια αντεπίθεση».

Κατά τους ρώσους αξιωματικούς το ουκρανικό γενικό επιτελείο είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει ταξιαρχίες επίθεσης «καλά εκπαιδευμένων ξένων μισθοφόρων» για το σκοπό αυτό, επειδή «ένα καλό αποτέλεσμα σε αυτή την επιχείρηση» είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία
Σε συνέντευξή του στο The Hill, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denis Shmygal είπε ότι η Ουκρανία δεν αισθάνεται κανένα είδος πίεσης σχετικά με την αντεπίθεση.
Η αντεπίθεση θα ξεκινήσει όταν οι Ουκρανικές δυνάμεις είναι 100% έτοιμες για αυτό, ενδεχομένως το καλοκαίρι.

Οι Ουκρανοί θα αποτύχουν

Τα αμερικανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν όλο και περισσότερες πληροφορίες για την φερόμενη προετοιμασία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για την ικανότητα του Ουκρανικού στρατού να νικήσει δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες

«Τώρα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν όλο και περισσότερες πληροφορίες για την σχεδιαζόμενη επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δηλώνοντας λοτι θα «διαπεράσουν το ρωσικό μέτωπο» και θα φθάσουν έως την Αζοφική Θάλασσα, θα απομονώσουν την Κριμαία.
Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Ουκρανοί δεν θα τα καταφέρουν», τόνισε ο Ρώσος πρέσβης. «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την ικανότητα του ρωσικού στρατού να νικήσει τον εχθρό, να τον απωθήσει , απελευθερώνοντας τα ρωσικά εδάφη».

Πότε θα τελειώσει ο πόλεμος – Η εκτίμηση και ο οιωνός του Orban

Την εκτίμηση του για το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban, ο οποίος υποστήριξε πως θεωρεί την Ουκρανία ένα χρεοκοπημένο οικονομικά κράτος.
«Η Ουκρανία είναι οικονομικά ένα ανύπαρκτο κράτος.
Και το ερώτημα είναι, εάν θα σώσουμε την Ουκρανία.
Μόλις οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ πάρουν την απόφαση να σταματήσουν να χρηματοδοτούν το ουκρανικό κράτος, ο πόλεμος θα τελειώσει» είπε μιλώντας στο ουγγρικό ραδιόφωνο Kossuth ο Orban.

Ουκρανία: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μη απαγορευμένο όπλα για την απελευθέρωση της Κριμαίας

Την θέση πως η Ουκρανία θα δοκιμάσει και θα χρησιμοποιήσει κάθε όπλο που δεν είναι απαγορευμένο για την απελευθέρωση των περιοχών της, συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας που τελεί υπό ρωσική κατοχή διατύπωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Danilov.
«Η Κριμαία είναι ουκρανική περιοχή και θα δοκιμάσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε όπλο που δεν είναι απαγορευμένο από τη διεθνή νομοθεσία και θα μας βοηθήσει να απελευθερώσουμε τις περιοχές μας» αναφέρει με ανάρτηση του στο Twitter ο Danilov.

Politico: Η Ουκρανία δεν δίνει όλες τις πληροφορίες στις ΗΠΑ σχετικά με σχέδια αντεπίθεσης

«Δεν δίνουμε στις ΗΠΑ όλες τις πληροφορίες, ακόμη και για την τοποθεσία των μονάδων, τον αριθμό και τις δυνατότητές τους», ανέφερε Ουκρανός αξιωματικός.
Το Politico ισχυρίζεται ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι είναι εξοργισμένοι με τη διαρροή απόρρητων δεδομένων: ο θυμός τους δεν συνδέεται τόσο με την εκτίμηση των πιθανοτήτων μιας αντεπίθεσης, αλλά με την απαισιοδοξία για την επιτυχία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν στο Politico ότι τα απόρρητα έγγραφα αντικατοπτρίζουν σκεπτικισμό στο Πεντάγωνο.

Η Γερμανία δεν μπορεί να στείλει ούτε εξοπλισμό, ούτε άρματα μάχης στην Ουκρανία

Παρά την πολεμική και αντιρωσική ρητορική της, η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεισφέρει στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.
Η χρηματοδότηση που παρέχεται στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είναι ανεπαρκής για να καλύψει τις τρέχουσες αμυντικές ανάγκες της Δύσης– γεγονός που εγείρει μια σειρά από επικρίσεις και ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του Βερολίνου στον πόλεμο αντιπροσώπων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.
Η εφημερίδα Bild στις 11 Απριλίου, επικαλούμενη πηγές εντός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, υποστηρίζει πως η Γερμανία αντιμετωπίζει δυσκολίες στη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που επιβάλλει το ΝΑΤΟ.
Τα δεδομένα αυτά είχαν αναλυθεί τον Μάρτιο 2023 από δύο αξιωματούχους της Bundeswehr (σ.σ. γερμανικός στρατός).
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η γερμανική πολεμική ετοιμότητα που απαιτείται επί του παρόντος από το ΝΑΤΟ είναι «περιορισμένη».
Ως απόδειξη αυτού του γεγονότος, αναφέρεται επίσης ότι μία από τις μεραρχίες αρμάτων μάχης που το Βερολίνο είχε υποσχεθεί να θέσει στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει έλλειψη 21% στις μονάδες της.
Προηγουμένως, η προσδοκία της γερμανικής κυβέρνησης ήταν να θέσει ολόκληρη τη μεραρχία στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ έως το 2025, αλλά θεωρείται ήδη σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος εντός της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Η Δανία στέλνει στην Ουκρανία 19 συστήματα πυροβολικού Caesar

Η Ουκρανία θα λάβει 19 γαλλικής κατασκευής συστήματα πυροβολικού Caesar μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως ανέφερε στις (14/4/2023), σε μία ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Δανίας.
Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα παραχωρήσει τα συστήματα πυροβολικού, μετά από το σχετικό αίτημα του Κιέβου προς την Κοπεγχάγη.

Οι Wagner σκότωσαν 38.000 Ουκρανούς στρατιώτες

Οι μονάδες PMC της Wagner σκότωσαν 32.000 Ουκρανούς στο Artyomovsk (που ονομάζεται Bakhmut στην Ουκρανία) και στο Soledar, δήλωσε ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.
«Από την έναρξη των εχθροπραξιών, υπολογίζουμε τις απώλειες των Ουκρανών και άλλων μισθοφόρων σε 38.000 νεκρούς, στους 38.000 περιλαμβάνονται μόνο οι νεκροί όχι οι τραυματίες.
Από αυτούς, 32.000 - στο Bakhmut, στο Soledar κατά την περίοδο του αποκλεισμού των δύο πόλεων που τελικά κατέλαβαν οι ρώσοι.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το 85% του Bakhmut

Ναρκοθετούν το Bakhmut οι Ουκρανοί – Στόχος οι άμαχοι

Οι Ουκρανοί ναρκοθετούν το Bakhmut κατά την υποχώρηση τους αναφέρει ο Andrey Marochko, απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, υποστηρίζοντας πως η ανάπτυξη των ναρκών γίνεται σε περιοχές της πόλης που δείχνουν πως στόχος τους είναι οι άμαχοι.
«Καθώς υποχωρούν από το Bakhmut, οι Ουκρανοί μαχητές ναρκοθετούν την πόλη με συνδυασμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι είναι πολύ καλά καλυμμένοι.
Η ναρκοθέτηση γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε η έκρηξη να γίνεται είτε με απομακρυσμένη συσκευή είτε ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα» είπε ο Marochko επικαλούμενος πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

Δεν έχουν ακόμη τελειώσει στο Bakhmut παρά τις δραματικές απώλειες οι Ουκρανοί αντιστέκονται

Η Ουκρανία συνεχίζει να αναπτύσσει εφεδρείες στο Artyomovsk, την πόλη Donbass που είναι γνωστή στην Ουκρανία ως Bakhmut, και επομένως είναι πρόωρο να δηλώσουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις την έχουν περικυκλώσει πλήρως, δήλωσε ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.
«Η Ουκρανία συνεχίζει να συγκεντρώνει εφεδρείες και να τις αναπτύσσει εντός των ορίων της πόλης.
Βαριές, αιματηρές μάχες εξακολουθούν να διεξάγονται, επομένως είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι το Bakhmut έχει περικυκλωθεί πλήρως».
Η κατάληψη της πόλης Bakhmut δεν θα εξασφαλίσει μια γρήγορη νίκη επί της Ουκρανίας, σημείωσε ο Yevgeny Prigozhin στο Telegram.
Ο ιδρυτής της Wagner σημείωσε ότι η στρατηγική σημασία της πόλης δεν είναι τόσο πολύ υψηλή.
«Πίσω από το Bakhmut ακολουθούν το Seversk, το Slavyansk, το Kramatorsk, η Konstantinovka, η Druzhkovka και το Chasov Yar: οικισμοί που περιλαμβάνουν το λεγόμενο δακτύλιο του Donbass και που αποτελούν μια οχυρωμένη περιοχή», πρόσθεσε.
«Από τη μια πλευρά, το Bakhmut είναι μέρος αυτής της οχυρωμένης περιοχής, αλλά, από την άλλη, η κατάληψη του από μόνη της δεν θα εξασφαλίσει ούτε μια άμεση νίκη επί της Ουκρανίας, ούτε έναν καθαρό δρόμο προς τον Δνείπερο, ούτε καν την κατάληψη του Donbass», είπε ο Prigozhin.
Σημείωσε ότι υπάρχουν συνεχείς εσωτερικές διαμάχες στο Κίεβο σχετικά με την «ανάγκη να προσκολληθούμε στον Bakhmut».
«Προσπαθούν να προωθήσουν αυτή την πόλη ως ιερό σύμβολο», είπε ο ιδρυτής των Wagner.
«Ο ουκρανικός στρατός έχει συγκεντρώσει αρκετές δυνάμεις.
Περίπου 200.000 μάλλον εκπαιδευμένοι μαχητές που πέρασαν δύο ή τρεις μήνες εκπαίδευσης είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.
Η ποσότητα των όπλων και των πυρομαχικών είναι αρκετά για αυτά τα 200.000 άτομα να ξεκινήσουν μια επίθεση σε διάφορες περιοχές», κατέληξε ο Prigozhin.

Θέμα χρόνου η πτώση του Bakhmut

Οι Wagner συνεχίζουν την επιχείρηση για την περικύκλωση και την καταστροφή των Ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut.
Ο επικεφαλής της Wagner PMC επιβεβαίωσε ότι το 80% με 85% της πόλης βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων όλων των διοικητικών κτιρίων και εργοστασίων.
Με τη σειρά τους, ουκρανικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων Ειδικών Δυνάμεων, εθνικιστικών ταγμάτων ενισχυμένων από πολυάριθμους ξένους μισθοφόρους, συνεχίζουν να κρατούν τις θέσεις τους στις κατοικημένες περιοχές στα δυτικά της πόλης.

Μονάδες του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, συμπεριλαμβανομένων των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, κάλυψαν τα πλευρά στην περιοχή Bakhmut, επιτρέποντας στους agner να συγκεντρωθούν στις οδομαχίες και στο Khromovo.

Στα βόρεια προάστια του Bakhmut, οι μάχες συνεχίζονται κοντά στην Bogdanovka και στο Orekhovo-Vasilyevka.
Ο ουκρανικός στρατός σημειώνει ότι οι Wagner ενέτειναν την πίεση στο Khromovo.
Σε περίπτωση κατάληψης η περικύκλωσης ολόκληρων των Ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut θα αυξηθεί.

Παρά τον έλεγχο των ρωσικών πυρών στον τελευταίο δρόμο, η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει να στέλνει στρατιωτικές εφεδρείες από το Chasiv Yar στο Bakhmut.
Ως αποτέλεσμα, το ρωσικό πυροβολικό καταστρέφει ουκρανικές στήλες πριν αναπτυχθούν.

Στις 13 Απριλίου, οι Wagner ύψωσαν τη σημαία τους στο κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στην οδό Sibirtsev.
Προχώρησαν επίσης σε περιοχές νότια της βιομηχανικής ζώνης AZOM στα βόρεια και σε κατοικημένες περιοχές ανατολικά.

Ο ουκρανικός στρατός χάνει καθημερινά στρατιωτικές θέσεις και δεκάδες στρατιώτες.
Στο Bakhmut σκοτώνονται επίσης επαγγελματίες ξένοι μισθοφόροι.
Μόλις τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώθηκαν οι θάνατοι αρκετών ξένων μισθοφόρων στην πόλη.
Ένας νεαρός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πέθανε από θραύσματα στο κεφάλι.
Ο Γεωργιανός μισθοφόρος Arsen Ketsbeya από το Zugdidi επίσης σκοτώθηκε.
Ένας Γερμανός της Διεθνούς Λεγεώνας της Ουκρανίας πέθανε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο στο Kramatorsk.
Οι μεγάλες απώλειες και τα προβλήματα εφοδιασμού υπονομεύουν την ικανότητα των Ουκρανών στρατιωτών να συνεχίσουν τη μακροπρόθεσμη άμυνα, αλλά εξακολουθούν να δείχνουν σκληρή αντίσταση στις υπόλοιπες θέσεις.

Καταστρέφουν Ουκρανικές υποδομές στο Ugledar οι ρώσοι

Οι Ρώσοι αξιωματικοί των πληροφοριών αναγνώρισαν και κατέστρεψαν το προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην περιοχή Ugledar, κατά την οποία μέχρι και 12 στρατιώτες εξοντώθηκαν.
Δύο εχθρικές επιδρομές πυραύλων από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS απωθήθηκαν επίσης στην κατεύθυνση YuzhnoDonetsk.
Τα ρωσικά συστήματα S-300 και Buk κατέρριψαν επτά ρουκέτες.

Zelensky: Η Ρωσία σκοτώνει μέρα - μεσημέρι

Επίθεση στη Ρωσία εξαπέλυσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κάνοντας λόγο για «βομβαρδισμό κατοικιών» με αφορμή το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Slovyansk της ανατολικής Ουκρανίας με οκτώ νεκρούς και 21 τραυματίες.
Η Ρωσία «σκοτώνει ανθρώπους μέρα – μεσημέρι», είπε ο Zelensky.
Σε ανακοίνωσή της, η περιφερειακή εισαγγελία του Donetsk ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου.
«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι κατοχικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 κατά του άμαχου πληθυσμού», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν στο σημείο είδαν διασώστες να κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας σοβιετικής εποχής και μαύρο καπνό να βγαίνει από τα φλεγόμενα σπίτια στην απέναντι πλευρά του δρόμου.


Washington Post: Αυτός που διέρρευσε τα μυστικά έγγραφα πιστεύει ότι η Ρωσία και Ουκρανία έχουν πολλά κοινά…

Ο Jack Douglas Teixeira, ύποπτος για διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου, χαρακτήρισε «καταθλιπτικές» τις μάχες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανέφερε η Washington Post.
Όπως σημειώνεται, οι δημοσιογράφοι συνομίλησαν με γνωστούς του 21χρονου Jack Douglas Teixeira, οι οποίοι διάβασαν τα υλικά που δημοσίευσε ο ίδιος στο Discord. Σύμφωνα με έναν από τους φίλους του νεαρού, ο Teixeira, ο οποίος υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία της Εθνικής Φρουράς, άρχισε να δημοσιεύει μυστικά έγγραφα στο Discord γύρω στον Φεβρουάριο του 2022, αμέσως μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ο Jack Douglas Teixeira, σύμφωνα με έναν από τους φίλους του, βρήκε τις μάχες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων «καταθλιπτικές».
Πίστευε ότι η Ρωσία και Ουκρανία «έχουν περισσότερα κοινά από αυτά που τους χωρίζουν».
Ο νεαρός φέρεται να ήταν σίγουρος ότι δημοσιεύοντας τα απόρρητα έγγραφα ενημέρωνε και διαφώτιζε το κοινό.
Μερικά από τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο νεαρός αφορούσαν τα σχέδια της Δύσης να προετοιμάσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για αντεπίθεση.
Επίσης αποκάλυψαν δεδομένα για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία και την κατάσταση του ουκρανικού συστήματος αεράμυνας.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_April_132023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_April_132023.png


Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_132023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης