Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κύκλος επισκέψεων του Sergey Lavrov σε κράτη της Λατινικής Αμερικής στις 17 – 21 Απριλίου 2023

Ρωσία: Κύκλος επισκέψεων του Sergey Lavrov σε κράτη της Λατινικής Αμερικής στις 17 – 21 Απριλίου 2023
Στόχος της περιοδείας του Lavrov είναι η ενίσχυση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών στον πολιτικό, εμπορικό και οικονομικό, εκπαιδευτικό, ανθρωπιστικό, πολιτιστικό και άλλους τομείς στο πλαίσιο ενός πολυ-πολιτικού κόσμου
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov θα επισκεφθεί κράτη της Λατινικής Αμερικής από τις 17 έως τις 21 Απριλίου, ανακοίνωσε την Κυριακή 16 Απριλίου 2023 το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Από τις 17 έως τις 21 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov θα επισκεφθεί πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βραζιλία, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα και η Κούβα.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει συναντήσεις με τους ηγέτες αυτών των χωρών και συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών», ανέφερε.

Το πλαίσιο συνεργασίας

Σύμφωνα με το υπουργείο, βασικός στόχος της περιοδείας του Lavrov είναι η ενίσχυση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών στον πολιτικό, εμπορικό και οικονομικό, εκπαιδευτικό, ανθρωπιστικό, πολιτιστικό και άλλους τομείς. «Οι συνομιλίες προγραμματίζεται να επικεντρωθούν σε ζητήματα ενίσχυσης του νομικού πλαισίου του σημερινού κόσμου, το οποίο βασίζεται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε το υπουργείο.
«Η Λατινική Αμερική είναι μια φιλική περιοχή, ένα από τα κέντρα του σχηματισμού ενός πολυπολικού κόσμου και η Ρωσία σχεδιάζει να διατηρήσει έναν δυναμικό διάλογο μαζί της, να αναπτύξει εποικοδομητική συνεργασία απαλλαγμένη από κάθε υπαγόρευση από το εξωτερικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης