Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Οι πολιτικοί είναι ψεύτες, γι’ αυτό επενδύστε αναλόγως – Ολέθριες οι συνέπειες από το παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι

Kiyosaki: Οι πολιτικοί είναι ψεύτες, γι’ αυτό επενδύστε αναλόγως – Ολέθριες οι συνέπειες από το παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι
Ο Kiyosaki ισχυρίστηκε ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς θα σημειώσει αύξηση «άνω του 100%» το 2023 ενώ εκτιμά ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί...
Σχετικά Άρθρα
Για την ισχυρή πιθανότητα ενός «οικονομικού τσουνάμι» έκανε λόγο για άλλη μία φορά ο γνωστός συγγραφέας, γκουρού του personal finance και πολυεκατομμυριούχος Robert Kiyosaki, που καλεί το κοινό του να μην έχει εμπιστοσύνη στους «ψεύτες πολιτικούς» και να επενδύουν αναλόγως...
Ο Robert Kiyosaki, ο συγγραφέας του βιβλίου για τα προσωπικά οικονομικά, «Rich Dad Poor Dad», ανακοίνωσε πρόσφατα μια τολμηρή επενδυτική κίνηση στο Twitter: ποντάρει στο Bitcoin (BTC). 
Iσχυρίστηκε δε ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς θα σημειώσει αύξηση «άνω του 100%» το 2023 ενώ εκτιμά ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin τυγχάνει, επί του παρόντος, διαπραγμάτευσης στα 29.889 δολ., μειούμενο κατά 28,09% τον τελευταίο χρόνο - αν και έχει αυξηθεί κατά 80% από τις αρχές του 2023.
Η απόφαση του Kiyosaki να επενδύσει στο Bitcoin βασίζεται στη δυσπιστία του προς τη Fed, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση Biden, τους οποίους θεωρεί «ψεύτες»
Μάλιστα, όπως λέει, στο μέλλον οι πολιτικές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικονομική αστάθεια.
Πιστεύει δε ότι η επένδυση σε Bitcoin, χρυσό και ασήμι είναι ένας τρόπος προστασίας από τον πληθωρισμό και διαφύλαξης του πλούτου.
«Το Bitcoin αυξήθηκε πάνω από 100% σε ένα χρόνο.
Θα συνεχίσει να ανεβαίνει το Bitcoin;
Στοιχηματίζω σε αυτό.
Αγοράζω περισσότερο χρυσό και ασήμι.
Γιατί να αγοράσετε περισσότερο χρυσό, ασήμι, Bitcoin;
Επειδή η Fed, το υπουργείο Οικονομικών και ο Biden είναι ψεύτες» έγραψε ο Kiyosaki στις 17 Απριλίου.
Τα σχόλια του συγγραφέα σχετικά με το Bitcoin έχουν προκαλέσει πολύ θόρυβο στην οικονομική κοινότητα.
Παρότι ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το Bitcoin είναι μια καλή επένδυση, άλλοι προειδοποιούν ότι είναι ένα εξαιρετικά ασταθές περιουσιακό στοιχείο που εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους.

«Οικονομικό τσουνάμι»

Τον Απρίλιο, ο Kiyosaki προειδοποίησε το κοινό του για την ισχυρή πιθανότητα ενός «οικονομικού τσουνάμι» που θα σαρώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο κόσμο, αφού δήλωσε ότι «ο πληθωρισμός πιάνει ταβάνι» και θα έχει θανατηφόρες συνέπειες.
Ο συγγραφέας του «Rich Dad» εξέφρασε την ανησυχία τους για το «γιγαντιαίο οικονομικό τσουνάμι» που έρχεται, για το οποίο ειδικότερα είπε πως θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, επειδή θα είναι παγκόσμιο.
Credit Suisse, Deutsche Bank, Bank of Japan είναι προς κατάρρευση…
Και το πρόβλημα θα γίνει πολύ μεγαλύτερο από αυτό.
Και η Κίνα έχει επίσης πρόβλημα».
«Η Silicon Valley Bank ήταν το πρώτο θύμα.
Και μετά προέκυψαν τα προβλήματα στην ελβετική Credit Suisse και την Deutsche Bank.
Το επόμενο θύμα είναι η Τράπεζα της Ιαπωνίας.
(…) Θα βιώσουμε ένα παγκόσμιο κραχ.
(…) Βίωσα πολλά τσουνάμι, όλα στη θάλασσα».

Στον οικονομικό τομέα, όμως, υπάρχει σύστημα / δείκτης προειδοποίησης, είναι η απόδοση του 2ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, που είναι σαφώς υψηλότερη από την απόδοση 10ετούς.
Το οικονομικό τσουνάμι που περιμένουμε φτάνει τα 100 πόδια.
Σύμφωνα με τα λόγια του Kiyosaki, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για ολόκληρο το νομισματικό σύστημα, καθώς «μια ρωγμή στα θεμέλια δείχνει τώρα πόσο ψεύτικο είναι όλο αυτό το σύστημα, ολόκληρο αυτό το νομισματικό σύστημα που απλώς δημιουργεί χρήματα από το τίποτα».
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το www.bankingnews.gr, πιστεύει ότι «η αμερικανική αυτοκρατορία θα καταρρεύσει, και αυτό σημαίνει ότι το δολάριο πιθανώς θα εκπέσει», καθώς θα πάψει να είναι το παγκόσμιο αποθεματικό και συναλλακτικό νόμισμα που στο παρελθόν είχε φέρει άνθηση στις ΗΠΑ.

Δυσπιστία…

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως δυσπιστία του Kiyosaki για τους κυβερνητικούς θεσμούς και τις πολιτικές τους φαίνεται να είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα που αφορά τις επενδυτικές του αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της απόφασής του να επενδύσει σε Bitcoin, χρυσό και ασήμι.
Πέρυσι, όπως μεταδίδει το Bankingnews, εξέφρασε την ανησυχία του για το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Joe Biden για την κρυπτογράφηση, «Διασφάλιση Υπεύθυνης Ανάπτυξης Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων». Το παρομοίασε με το δυστοπικό όραμα του μέλλοντος που απεικονίζεται στο «1984» του George Orwell.
«Η μεγάλη ανησυχία με το FedNow CBDC είναι ότι θα χάσουμε το απόρρητο, ότι θα μας παρακολουθούν, θα παρακολουθούν κάθε κίνηση, γιατί θα γνωρίζουν που ξοδεύουμε χρήματά μας, σε τι τα ξοδεύουμε, σε ποιον τα δίνουμε, τα πάντα.
Αυτό είχε προβλέψει το 1984 και o George Orwell.
Ο Big Brother θα σας παρακολουθεί μέσω των χρημάτων μας και αυτό είναι το πρόβλημα με το CBDC ή το νόμισμα της Fed» είχε πει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης