Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο επίκεντρο ο όμιλος Viohalco – Νέα ιστορικά από Cenergy, επιτέλους κίνηση από ΕΛΧΑ και ΒΙΟ

Στο επίκεντρο ο όμιλος Viohalco – Νέα ιστορικά από Cenergy, επιτέλους κίνηση από ΕΛΧΑ και ΒΙΟ
Ποιες συμμετοχές της Viohalco δεν αποτιμώνται στην τρέχουσα αποτίμηση
Σχετικά Άρθρα
Mε τη Cenergy να γράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο χρηματιστηριακό ταμπλό και να ανακοινώνει φυσικά και το ένα έργο μετά το άλλο, αυξάνοντας το ανεκτέλεστο, οι άλλες δύο εισηγμένες, η «μαμά» Viohalco και η άλλη θυγατρική του ομίλου ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ χαρακτηρίζονται από μεγάλη χρηματιστηριακή αδιαφορία.
Αρκετές οι αναφορές της στήλης για την υποαπόδοση, ενώ το τελευταίο διάστημα, υπήρξαν και άλλα δημοσιεύματα για την πορεία των δύο εκ των τριών μετοχών του επιχειρηματία.
Σήμερα βλέπουμε μία άλλη συμπεριφορά στο ταμπλό με τη Viohalco να ενισχύεται 3,35% και να βρίσκεται στα 4,63 ευρώ και την Ελβάλχαλκορ να ενισχύεται 3% και να είναι στα 1,6860 ευρώ.
Η Cenergy ξανά σε νέα ιστορικά υψηλά και στα 4,53 ευρώ με άνοδο 2,03%.
Η αποτίμηση της Cenergy είναι στα 862 εκατ. ευρώ, της Viohalco στα 1,2 δισ. ευρώ και της Ελβάλχαλκορ στα 633 εκατ. ευρώ. Στη Cenergy η Viohalco έχει το 79,78% ή αλλιώς περί τα 690 εκατ. ευρώ της αποτίμησης της ανήκει, ενώ στην ΕΛΧΑ έχει το 84,78% ή αλλιώς περίπου τα 540 εκατ. ευρώ.
Άρα από την αποτίμηση των δύο έχει αξία 1,23 δισ. ευρώ, όσο περίπου αποτιμάται στο ταμπλό η Viohalco, που όμως έχει και την ΑΕΕΑΠ που θα μπει στο χρηματιστήριο, τη Σιδενόρ και κάποιες άλλες συμμετοχές που προφανώς και δεν αποτιμώνται στην τρέχουσα αποτίμηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης