Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από 9 Μαΐου η αντεπίθεση των Ουκρανών λέει ο Prigozhin - Σενάρια για επιδεικτική επίθεση στη Zaporizhia

Από 9 Μαΐου η αντεπίθεση των Ουκρανών λέει ο Prigozhin - Σενάρια για επιδεικτική επίθεση στη Zaporizhia
Για πολύ αιματηρές μάχες στο Bakhmut κάνει λόγο ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin
Σχετικά Άρθρα
Εκτιμήσεις και σενάρια για την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών διατυπώνουν κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι, με τον επικεφαλής του ρωσικού ιδιωτικού στρατού Wagner, Yegveny Prigozhin να υποστηρίζει ότι η επίθεση των Ουκρανών θα αρχίσει μετά τις 2 Μαΐου.
«Τι συμβαίνει με την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας;
Βρέχει σήμερα.
Η τελευταία βροχή αναμένεται να πέσει στις 2 Μαΐου.
Χρειάζεται άλλη μια εβδομάδα για να στεγνώσει το έδαφος.
Μετά από αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα είναι έτοιμες να κινηθούν.
Θα το κάνουν στις 9 Μαΐου για να «χαλάσουν τη γιορτή»;
Ίσως ναι, ίσως όχι» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Prigozhin, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συγκρούσεις στο Bakhmut.

Αιματηρές μάχες στο Bakhmut

Όπως είπε ο Prigozhin, γίνονται ιδιαίτερα αιματηρές μάχες.
«Σήμερα, καλά εκπαιδευμένες εχθρικές μονάδες ρίχνονται στο Bakhmut, κυρίως Πολωνοί.
Αν και έλεγα ότι υπάρχουν λίγοι μισθοφόροι, τώρα υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός από αυτούς, καθώς και ουκρανικές ειδικές δυνάμεις.
Γίνονται αιματηρές μάχες» υποστήριξε ο Prigozhin, αναφέροντας πως οι δυνάμεις του διαθέτουν πυρομαχικά για ακόμα δύο με τρεις εβδομάδες καθώς και ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να καλύπτονται τα πλευρά των στρατιωτών του, καθώς εκεί εκτιμά πως θα χτυπήσουν κατά την επίθεση τους οι Ουκρανοί.

Στη Zaporizhia η επίθεση

Την ίδια στιγμή, ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» εκτιμά ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky θα επιχειρήσει να αποσπάσει την προσοχή από το Bakhmut με μια επιδεικτική επίθεση στη Zaporizhia.
«Είναι κατανοητό, ότι το να χαλάσουν την Ημέρα της Νίκης, είναι για αυτούς ένα σημαντικό γεγονός.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βομβαρδίσουν στις 9 Μαΐου.
Το Κίεβο ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει κάποια επιτυχία στην κατεύθυνση της Zaporizhia, θα προσπαθήσει να αναλάβει δράση λίγες ημέρες πριν από τις εορταστικές εκδηλώσεις, ίσως την 1η Μαΐου ή στις 3 ή στις 5 Μαΐου» είπε ο Rogov, αναφέροντας πως ο Zelensky ως ειδικός στον πόλεμο πληροφοριών, θα επιχειρήσει να αποσπάσει την προσοχή από την ήττα στο Bakhmut.

Μικρές πιθανότητες επιτυχίας

Σύμφωνα με τον Rogov, η Ουκρανία κατανοεί πλέον ότι η πιθανότητα επιτυχίας της αντεπίθεσης τους δεν είναι και τόσο μεγάλη.
Την άποψη αυτή άλλωστε φέρονται να συμμερίζονται και οι Αμερικάνοι, οι οποίοι σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν πρόσφατα από το αμερικανικό Πεντάγωνο και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, εκτιμούν πως η αντεπίθεση των Ουκρανών δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σημαντικό στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης